• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
İftar sofrasının vazgeçilmezleri tatlı ve limonata tezgâhtaki yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak’ın Cizre ilçesinde her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak cadde ve sokaklarda kurulan tezgâhlarda satılan meyan şerbeti, halka ile tulumba tatlısı ve limonata halk tarafından rağbet görüyor.

Cadde ve sokaklarda açılan tezgahlar Mübarek Ramazan ayına renk katarken, özellikle işsiz gençlere ekmek kapısı oluyor.

Salgın nedeniyle iş yapamadıklarını belirten tatlıcı ustası İhsan Tanış, Ramazan ayının bereketiyle geldiğini belirterek, çarşının hareketlenmesiyle iş yaptıklarını söyledi.

Tanış, “Elhamdülillah Ramazan ayı çok güzeldir, hayırlı ve bereketlidir. Bizler hazır şerbet kullanmıyoruz, biz kendimiz şeker ile yapıyoruz. Bu yüzden müşterilerimiz çok memnun kalıyor ve bizi tercih ediyorlar." dedi.

Evde yaptığı limonata ve meyan şerbetini çarşıda tezgâh açarak ev ekonomisine katkıda bulunan Hakim Orun, “Ramazan ayında limonata seviliyor. Limonatamız ev yapımı ve doğal. Bunun yanında meyan kökü şerbeti de satıyoruz. Uzun yıllardır ramazan aylarına cadde ve sokaklarımızda halka tatlı, limonata ve tulumba tatlısı satılıyor." diye konuştu.

İftar sofrasında tatlı ve limonatayı eksik etmediğini ifade eden Kemalettin Erzen, “Ramazan ayında tatlı ve şerbet bizim için gelenek haline gelmiş durumda. Genel olarak, gün boyu oruçlu olduğumuz için iftarda şeker ihtiyacını karşılamak amacıyla tatlıya yöneliyoruz. İftardan sonra da genellikle tatlı ve limonata tüketiyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir