• DOLAR 32.321
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2396.231
  • ...
Adalet Bakanlığı  o savcı hakkında inceleme izni verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün akşam Osmaniye'de bir doktorun muayene sırası olmayan bir savcıya "sıranız gelmediği için muayene edemeyeceğim" dediği ve bu sözlerden sonra savcının kolluğa verdiği emirle doktorun keyfi bir nedenle gözaltına alındığı iddia edilmişti

Konu ile ilgili olarak Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne açıklamada bulundu. Tekne açıklamasında doktorun şüpheli sıfatı ile ifadesinin alındığı ve serbest bırakıldığını kaydetti.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet B.'nin daha önce başlanılan ortopedik tedavisinin devamı olarak randevusu için dün hastaneye gittiğine yer verilen açıklamada Tekne, şunları kaydetti:

"Nöbetçi doktorun, asıl doktorun izinli olduğunu gerekçe göstererek tedaviden kaçınması üzerine Cumhuriyet Savcısı Mehmet B.’nin kendisini tanıtarak randevusunu hatırlatmasına rağmen nöbetçi doktorun muayene odasından ayrılarak tedaviden kaçınıp güvenlik görevlilerine aşağılayıcı şekilde Mehmet B.'nin dışarı çıkarılması talimatını verdiği, tedavi olmaksızın hastaneden ayrılan Cumhuriyet Savcısı M.B'nin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca nöbetçi doktor hakkında hakaret suçundan soruşturmaya başlanılmıştır. Nöbetçi doktor, aynı gün başsavcılığımızca şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır. Aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

Öte yandan Adalet Bakanlığı Osmaniye'de kendisini muayene etmeyen doktorla tartıştığı ileri sürülen savcı M.B. hakkında HSK'ye inceleme izni verdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir