• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Eğitim-İş`ten tek tipçiliğe destek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Necdet İnce, okullarda başörtüsüne karşı olduklarını söyledi.

İnce, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu sorumsuzca dayatma girişimine göz yumulması tüm kamu kurumlarını içine alacak sonu belirsiz bir kaosa neden olacaktır. Gereken tedbirlerin alınmaması halinde kamu hizmeti sadece türbanla değil, şortla, çarşafla, çember sakalla, sarkık bıyıkla, yırtık pantolonla, sarıkla, poşuyla, eşofmanla, karın kısmı açık tişörtle de sunulabilecek; böylece başıbozuk bir görüntü ortaya çıkacaktır. Bu durumda yüzünün tamamında ya da belirli bölgelerinde sakal bırakan, saç uzatan, küpe takan öğretmenler, hizmetliler ve diğer kamu görevlileri hakkında idarenin soruşturma açma yetkisi de ortadan kalkacaktır. Fiili dayatma, okulda kamu hizmeti sunumunda olması gereken asgari ciddiyeti ortadan kaldıracağı gibi, okullara giren inanç simgeleri öğrenciler ve diğer kamu görevlileri üzerinde baskı oluşturacaktır. Hukuk dışı girişim AİHM kararlarına da aykırıdır. İsviçre ve İtalya örneklerinde; AİHM okullarda dinlere ait giyimlere, sembollere, figürlere, işaretlere yer vermenin; devletin tarafsızlığına gölge düşüreceğini, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, kamu güvenliği ve düzeninin sağlanmasını tehlikeye düşüreceğini ifade etmiştir. Dayatmaya göz yumulması halinde, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolunu tüketen yüz binlerce öğrenci velisine Türkiye Cumhuriyeti aleyhine AİHM Huzurunda tazminat davası açma hakkı doğacaktır. Türkiye`nin ödeyeceği tazminat bedelleri; görevini yapmayarak, mevzuata aykırı uygulamaya göz yuman kamu görevlilerinden tahsil edilecektir."dedi.

Sendikalarının söz konusu yargı sürecini işletmek üzere üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapacağını ifade edem İnce, "Siyasal iktidardan güç alan sendikanın sitesinde; okullara türbanla gitme eylemlerine çok sayıda Kamu Sen ve KESK üyesinin de destek verdiği şeklindeki açıklamasına karşı, adı geçen konfederasyonların tavırlarının ne olacağını da bekliyoruz."

İnce açıklamalarına devamla, "Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı`na gönderdiğimiz yazıyla, kaos arayışını demokratik talep olarak sunmaya çalışan yapının örgütlediği gruba göz yumulması halinde, başta Milli Eğitim Bakanı ve Bakanlık bürokratları olmak üzere, idari tedbirleri almayan tüm valiler, kaymakamlar, il ve ilçe milli eğitim müdürleri hakkında ceza davası sürecinin başlatılacağını bildirdik." İfadelerini kullandı.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir