• DOLAR 32.532
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2483.801
  • ...
Dünya Vicdan Günü`nde Rachel Corrie anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAKARYA-Sakarya Adalet Girişimi 393. hafta basın açıklamasında, 16 Mart 2003`te Gazze Şeridi`nde Filistinli bir ailenin evini yıkılmaktan kurtarmaya çalışırken İsrail ordusu tarafından buldozerle ezilerek hayatını kaybeden Rachel Corrie`yi andı.

 

SAGİR adına Sakarya Dayanışma Derneği`nden Sacide Uras`ın okuduğu açıklamada ayrıca Halepçe Katliamı`nda hayatını kaybedenler de anıldı. 16 Mart Dünya Vicdan Günü`nün adını Rachel Corrie`den aldığını ifade eden Uras, Rachel, tam 10 yıl önce, 16 Mart 2003`te siyonist katiller tarafından öldürüldü. Geride anlamlı, önemli, onurlu ve erdemli bir şahitlik bırakmıştı. Rachel Corrie, bize ve tüm dünyaya \"vicdan\"ın ne olduğunu canı bahasına gösterdi. Herşeye rağmen insanlık vicdanının körelmediğini gösteren bu örneklik, bize başka bir dünyanın mümkün olabilmesi için neyi, nasıl yapacağımız konusunda fikir de vermektedir. Kendisi için istediğini başkaları için de isteyen, adaleti sadece kendisi gibi olanlar için değil kendisinden olmayanlar için de sağlamaya çalışan vicdan ve merhamet temsili insanlar ancak bu dünyayı değiştirebilirler.\" dedi.

 

Rachel Corrie ile ilgili döviz ve pankartların taşındığı eylemde konuşmasına şöyle devam etti:\"Bugün, Dünya Vicdan Günü`nde Rachel`ı hatırlamak, kendi coğrafyamızdaki çocukları hatırlamaktır. Roboskili çocukların hesabını sormaktır. Adana`da, okul masraflarını karşılamak için plastik fabrikasında çalışırken pres makinasına sıkışarak can veren 13 yaşındaki Ahmet Yıldız`ı unutmamaktır. Acı ve kanlı bir sürecin içine çekilen komşumuz Suriye`de iki yıldır katledilen, yerinden yurdundan edilen anaların, babaların ve evlatların acısı ile hemhâl olmaktır. Ve bu sırada onları bu hale düşüren yerel ve küresel istikbar rejimlerinin, fitne ateşini körükleyen işbirlikçi iktidarların timsah gözyaşlarına kanmamaktır! Ve vicdan demek, bundan tam 25 yıl önce gerçekleştirilen Halepçe katliamını da unutmamaktır! Bugün 16 Mart. Tevhid ve adalet mücadelesi verenlerin, kalpsiz dünyanın ihtiyacını duyduğu vicdan çağrısını yükseltmesi gereken bir tarih. Adalet için vicdan! Sömürmek için değil\" ifadelerini kullandı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir