• DOLAR 32.343
  • EURO 35.199
  • ALTIN 2245.926
  • ...
Ankaralılar teravih namazlarını evlerinde kıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’da da Coronavirus (Covid-19) salgına karşı alınan önlemler kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yılda teravih namazları camilerde değil evde kılınacak. Toplu halde camilerde yapılamamasından dolayı evlerinin bir bölümünü mescide çeviren vatandaşlar, ilk teravihlerini evlerde kıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu yıl teravih namazlarının cemaatle kılınmayacağını ve herkesin evinde ailesiyle teravih namazlarını kılabileceğini açıklamıştı.

Ankaralılar kıldıkları teravih namazı ile Ramazan’ın ilk gecesini ihya etmeye çalıştılar.

Camide kılamadıkları teravih namazlarını ailece evde kıldıklarını söyleyen İbrahim Kızılçınar, “Öncelikle tüm İslam ümmetinin Ramazan’ı mübarek olsun inşallah. Üç aylar girdiğinden beri yapmış olduğumuz bir dua vardı. ‘Allah’ın Recep ve Şaban’ı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır.’ Elhamdülillah Rabbimiz bu sene de duamızı kabul etti ve bizi Ramazan ayına ulaştırdı. Bu yıl da geçtiğimiz yıl gibi teravihlerimizi evlerimizde kılıyoruz. Fakat bu Ramazanın maneviyatını idrak etme noktasında bir engel değil. Ailelerimiz ile beraber teravihlerimizi eda edip bunu bir fırsata da çevirebiliriz. Ailelerimizle beraber teravihleri kıldığımız zaman bambaşka bir maneviyat içerisine bambaşka huzur içerisinde Ramazan’da gerekli feyiz yine elde ediliyor. Sabah namazlarında veya diğer vakit namazlarında camiler açık o vakitler Ramazan camilerde ihya edilebilir. Camilerde mukabele yapılabilir. Akşamları da aile ile beraber bu şekilde ihya etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir