• DOLAR 32.337
  • EURO 35.179
  • ALTIN 2241.18
  • ...
İlk teravihlerini evde kılan Müslümanlar bir sonraki Ramazan'da camilerde buluşmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı Covid-19 vakalarının her geçen gün artması sebebiyle geçen hafta yaptığı toplantı sonrasında Ramazan ayı boyunca camilerde cemaatle teravih namazlarının kılınmaması kararı alındı.

Ramazan'a has olan teravih namazının feyzinden uzak kalmak istemeyen Müslümanlar, her ne kadar camide teravih kılamadıkları için mahzun olsalar da bunu telafi etmek için evde ev halkı ile birlikte cemaatle ilk teravih namazını eda ettiler.

İstanbul'da ikamet eden ve sürekli olarak camide teravih namazlarını eda eden Akkılıç ailesi de salgın sebebiyle geçen yıl olduğu gibi bu sene de evde cemaatle teravih namazlarını eda ettiler.

"Teravih namazlarımız camide kılamasak da bunu telafi etmek adına evde cemaatle kılıyoruz"

3 çocuğuyla birlikte cemaatle kıldıkları yatsı ve teravih namazının ardından konuşan Yılmaz Akkılıç, "Bu salgın döneminde bir buçuk yıllık zaman zarfında genelde tüm dünya, özelde ise Müslümanlar çok etkilendiler. Salgın ibadetlerimizi de olumsuz etkiledi. Vakit namazlarında camiye gidişimiz, camilerde ayrı ayrı oturmamız, omuz omuza olmayışımız bizi hüzünlendiriyor. Özellikle Ramazan ayında teravih namazlarına gidemeyişimiz, teravihlerimizi cemaatle kılamayışımız bizi gerçekten üzüyor. Ancak bunu telafi etmek adına çocuklarımla, eşimle birlikte evde teravih namazlarımızı ifa etmeye çalışıyoruz. Rabbim cümle İslam ümmetinin ibadetlerini, taatlerini kabul etsin." dedi.

"İnşallah bir sonraki Ramazan'da teravihlerimiz hep birlikte omuz omuza kılarız"

Muhammed Ramazan Akkılıç ise "Öncelikle böyle zor bir zamanda camiye gidememek bizi derinden hüzünlendiriyor. Daha önceki ramazanlarda teravihin tadına camilerde varmıştık. Ancak son 2 senedir maalesef camilere gidemiyoruz. Umuyorum ki rabbim bir sonraki Ramazan'da bizi camilere kavuşturur. Bir sonraki Ramazan'da teravihlerimiz hep birlikte omuz omuza kılarız inşallah." diye konuştu.

5'inci sınıf öğrencisi Ahmet Yasin Akkılıç da, diğer zamanlarda da ailece evde cemaatle namaz kıldıklarını, Ramazan'da da teravih namazlarının abileriyle, babasıyla birlikte cemaatle kıldığını ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir