• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Siirt’te ilk kez 82 yaşındaki hastaya kalıcı kalp pili takıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Aslan, Uz. Dr. Çağdaş Kaynak ve ekibi, Siirt’te yaşayan A.B (82) isimli hastaya yaptıkları başarılı bir operasyon ile kalıcı kalp pili taktı.

İlk kez kalıcı kalp pili takılmasının altına imza atan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Muzaffer Aslan, Uzman Doktor Çağdaş Kaynak ve ekibi şu açıklamada bulundu:

“Hastanemiz acil servisine baş dönmesi şikâyeti ile başvuran 82 yaşındaki A.B adlı hastaya yapılan tetkikler neticesinde kalp ritminde duraksama saptanması üzerine hastanemiz anjiyografi ünitesinde kalıcı kalp pili takılmak üzere ameliyata alındı  ve kalıcı kalp pili takıldı.”

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanları Dr. Aslan ve Dr. Kaynak tarafından başarılı bir şekilde kalıcı kalp pili takıldığını ve işlem sonrası taburcu edilerek sağlığına kavuştuğunu dile getiren A.B, isimli hasta duygularını şu şekilde ifade etti:

"Yapılan ameliyat sonrası böyle bir hizmetin Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde verilmiş olması nedeniyle başta hekimler olmak üzere idarecilere teşekkür ediyorum. Bu ameliyat inşallah bundan sonra benimle aynı sıkıntıyı yaşayan hastalar için bir umut olacak. Siirtliler, artık başka şehirlere sevk edilmeden kendi memleketlerinde şifa bulacak.”

Kalp pili nedir?

Kalp ritim bozukluklarının bazı tipleri; hastada hayati tehlike oluşturacak şekilde kalp hızında düşmeye sebebiyet verebilir. Bu gibi durumlarda kalıcı kalp pili takılması zorunlu bir hal almaktadır. Kalp pili, kalp atımı için gerekli uyarıyı sağlamakta ve bu sayede uyarılan kalp kendi kasılma gücü vasıtası ile kasılarak normal kalp atımını gerçekleştirmektedir. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir