• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Et ürünü İşleme sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Et ve et ürünü İşleme sektör temsilcilerine yönelik mevzuat ve genel hijyen eğitim toplantısı Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlendi.
 
Toplantıya Gıda ve Yem Şube Müdürü Ercan Kaplan, et ve et ürünü işleme sektör temsilcileri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Ercan, "Sektör toplantılarının İl Müdürlüğümüzce, esnafın derdini anlama ve çözüm üretme açısından çok önemlidir, et ve et ürünü işleyen sizler çok hassas bir alanda çalışmaktasınız bu nedenle kendinizin ve çalışanlarınızın ve çalıştığınız alanların hijyenine azami özen göstermelisiniz" dedi.
 
Yapılan konuşmadan sonra Veteriner Hekim Halit Yüksel tarafından mevzuat değişikliği, üretim yerinin taşıması gereken koşullar ve işyeri çalışanları tarafından uyulması gereken hijyen kuralları konularında sunum yapıldı.
 
Ayrıca, Ilıcalar beldesinde çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, çiftçilerin tarımsal ve hayvansal konularda bilgilerinin artırılması amacı ile Şube Müdürleri ve konu uzmanlarının katılımı ile çiftçilere 2013 yılı tarımsal desteklemeler, 5 yılda 5 bin ceviz fidanı dikim kampanyası, bitki hastalık ve zararlıları, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı, hayvan hastalık ve zararlıları konularında çiftçilere bilgi verildi.
 
Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.
(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir