• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Düşmanımın düşmanı dostum değildir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Kayalıpark meydanında bir araya gelen Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 288. Hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi. Gündemin değerlendirildiği açıklamada, Zalimin adı yaptığı zulmün etkisi tesiri farklı olsa da zalimin zulmünün bir gün sona erdireceği belirtildi. Şuara suresi 277 ayetin mealinin okunduğu açıklamayı Platform adına Ersoy Kağnıcıoğlu yaptı.

 

Zalim zulmüyle bilinir
Zalimin adı yaptığı zulmün etkisi tesiri farklı olsa da zalim`in Zalim olduğuna değinen Kağnıcıoğlu; \"Zalimin adı yaptığı zulmün etkisi tesiri farklı olsa da zalim zalimdir. Zulmün coğrafyası bölgesi olmaz. Mazlumun kimliği etnik yapısı, dili, mezhebi ve meşrebi sorulmaz. Zalim zulmüyle bilinir. Onun zulmü kendisini tanımlayan tek kriter olmalıdır\" dedi.

 

Sapkın ideolojiler müslümanlar üzerinde akıl almaz zulümler gerçekleştirmiştir
Baasçılık Arap kavmiyetçiliği ve sosyalizmin birleştirilmesi üzerine kurulu sapkın bir anlayış olduğunu belirten Kağnıcıoğlu; \"Baasçılık Mişel Eflâk`ın öncülüğünde Arap kavmiyetçiliği ve sosyalizmin birleştirilmesi üzerine kurulu sapkın bir anlayıştır. Irak`ta Saddam Hüseyin ile, Mısır`da Enver Sedat ile ve onların zulümleriyle özdeş hale gelmiş bir ideolojidir. Arap dünyasının pek çok bölgesinde bu sapkın ideoloji müslümanlar üzerinde akıl almaz zulümler gerçekleştirmiştir\" ifadelerini kullandı.

 

Baas diktatoryası Suriye`de büyük bir zulüm işlemektedir
Baba Esad`ın Suriye halkına yaptığı zulümler Hama da yaptığı katliamlar, Esedin katliamının devamı olduğunu söyleyen Kağnıcıoğlu; \"Yarım asra yakındır Baas diktatoryası Suriye`de de büyük bir zulüm işlemektedir. Baba Esad`ın Suriye halkına yaptığı zulümler Hama`da işlemiş olduğu cürümler unutulmamıştır. Baas zulmü ve kuşatması altında olan Suriye halkı, 2011 Mart`ından bu yana topyekûn bir katliam politikası ile yüz yüzedir. Zulme karşı ayağa kalkan insanlara karşı tam iki yıldır akıl almaz zulümler icra eden Esed diktatörlüğü işlediği insanlık suçlarına her gün bir yenisini eklemektedir. Şehirleri Scud füzeleriyle vurmak Baas diktatörlüğünün en son icraatı olarak tarihe geçmiştir. Rus yapısı bu katliam silahlarının kendi halkına karşı kullanılıyor olması bu zulmün dehşetini daha da artırmaktadır\" şeklinde konuştu.

 

Hiçbir endişe ve kaygı zulmü desteklemeye sebep olamaz
Esed zulmünü destekleyen hiçbir siyasi algıyı veya ulusal çıkarı ya da mezhebi duruşu doğru bulmadıklarını söyleyen Kağnıcıoğlu; \"Esed zulmünü destekleyen hiçbir siyasi algıyı veya ulusal çıkarı yada mezhebi duruşu doğru bulmuyoruz. Hiçbir endişe ve kaygıda bu zulmü desteklemeye sebep olamaz. Fakat zulme karşı dururken başka zalimler ile yan yana durmaktan da Allah`a sığınırız. İslam`ın ve müslümanların düşmanı olan hiçbir anlayışı düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek sahiplenmeyiz. Ulusalcı, Arapçı, Demokrat, Batıcı, Amerikancı hiçbir yapılanmayı Esed`e düşman olmasından dolayı desteklemeyiz\" dedi. (M.Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir