• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
`Kamu kurumlarına sivil kıyafetle gideceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Memur -Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir Sen Manisa Şube Başkanı M.Emin Sofuoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında, "Kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatması günümüz Türkiye`sine yakışmamaktadır. Eğitim-Bir Sen ve Memur-Sen ailesi olarak, temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, kamuda başörtüsü yasağı dahil kamu görevlilerinin saçı, bıyığı, ense traşı, kazağının yakası, pantolonunun kumaşı ve ayakkabı topuk boyuyla ilgilenen darbe ürünü yönetmenliğin acilen kaldırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu açıklamasının devamında, "Yıllarca hayatları zindan edilen ve geleceği karartılanlar için, kamusal alan yalanıyla ötekileştirilen ve örselenenler için de özgürlük talebini içeren 10 milyon imza kampanyasında millet gereğini yapmış, 10 milyon imzanın da üstüne çıkarak, 12 milyon 300 bin imza ile iradesini ortaya koymuştur. Sıra milletin taleplerini dikkate alması için hükümetin iradesini ortaya koymasındadır" şeklinde konuştu.

Eğtim -Bir Sen olarak milletin talebini yansıtan imzalara sahip çıkacaklarını ve 18 Mart itibariyle eğitim kurumlarına serbest kıyafet ile gideceklerini belirterek, "Eğitim-Bir sen olarak çağ dışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyecek ,örgütlü gücümüzü harekete geçireceğiz. Hükümetten beklentimiz, kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde ise başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır"dedi. (Ramazan Sındıraç -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir