• DOLAR 32.286
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2439.779
  • ...
Devrim Muhafızları komutanı Kaani’den Irak’a gizli ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IRAK
İran'ın Al-Alam TV kanalı, Kaani'nin ziyaret sırasında Iraklı yetkililer, bazı silahlı unsurların komutanları, üst düzey isimler ve siyasi parti liderleriyle görüştüğünü bildirdi. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmenin yolları ile bölgesel meseleler ele alındı.

Irak merkezli Şafak ajansında yer alan habere göre bu ziyaret, Kaani'nin göreve gelmesinden bu yana Bağdat'a yaptığı açıklanan üçüncü ziyareti.

Kaani, geçen kasım ayında yoğun biçimde güçlendirilmiş Yeşil Bölge'yi hedef alan füze saldırılarının yeniden başlamasından sonra da Irak'ı ziyaret etmişti.

Reuters, İran’ın 2003 yılında eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'i deviren ABD işgalinden sonra özellikle Tahran'ın desteklediği siyasi partilerden oluşan Şii çoğunluğu ülke yönetiminde söz sahibi yaparak bir güç oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Devrim Muhafızları, İran'da bir askeri ve ticari imparatorluk kurdu ve ardından Irak, Suriye ve Lübnan'da nüfuzunu genişletti. Bu ülkelerdeki müttefiklerini desteklemek için bir koridor oluşturan İran, bölge genelinde ve bu üç ülkenin sınır bölgelerinde hakimiyet kurdu ve ticaret yolları ile Şiiler için kutsal kabul edilen yerlerdeki varlığını pekiştirdi.

.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir