• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Ürdün'den siyonist çeteye nota!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz,  Yahudilerin, Hamursuz (Pesah) Bayramı'nda Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden baskınları nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, siyonist çetenin  Mescid-i Aksa'daki eylemlerinin, tarihi ve yasal statüko ile uluslararası hukukun yanı sıra Doğu Kudüs'teki işgalci güç İsrail'in yükümlülüklerini açık şekilde ihlal ettiğini belirtti.

Mescid-i Aksa'nın bulunduğu 144 dönüm alanın tamamının Müslümanlara ait bir ibadet mekanı olduğuna dikkati çeken Fayiz, siyonist çetenin Aksa'ya yönelik eylemlerinin kabul edilemeyeceğini belirterek bu eylemleri kınadı.

Fayiz açıklamasında, Mescid-i Aksa ve çevresindeki alan ile alana girişlerin düzenlemesinin yalnızca Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin yetkisinde olduğunu vurguladı.

Sözcü Fayiz, Ürdün Dışişleri Bakanlığının işgalci bir güç olan siyonistlere, ihlallerini ve provokasyonlarını durdurması, tarihi ve yasal statüko ile Kudüs Vakıflar İdaresinin yetkisine saygı göstermesi talebiyle resmi kanallar aracılığıyla protesto notası gönderdiğini kaydetti.

Bakanlık Sözcüsü ayrıca uluslararası toplumdan, Aksa'ya yönelik ihlallerini durdurması için siyonist çeteye baskı yapılması konusundaki sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir