• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
Fransa açık alanda alkol tüketimini yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa'da koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, salgının üçüncü dalgasına karşı yeni tedbirleri devreye almak zorunda kaldı.

KORONAYLA MÜCADELEDE ALKOL YASAĞI
Fransa Ulusal Meclisi'ne hitap eden Başbakan Jean Castex, Macron'un aldığı tedbirleri açıklarken, parklarda ve diğer kamuya açık alanlarda alkollü içeceklerin tüketilmesini yasakladıklarını bildirdi.

Castex, yetkililerin nehir kenarlarında veya meydanlarda 6 kişiden fazla olan gruplara müdahale edeceğini kaydetti.

ALKOL TÜKETEN KALABALIKLARA TEPKİ
Paris ve Lyon gibi şehirlerde nehir kenarlarında alkol tüketen kalabalıklarla ilgili görüntülere tepki gösteren Castex, kurallara saygı göstermeyen insanları kınadığını söyledi.

Başbakan Castex, ülkede gizli partiler düzenleyenlere yönelik başkalarının hayatını tehlikeye atmakla ilgili olarak soruşturma açılması gerektiğini vurguladı.

"HIZLA YAYILIYOR VE DAHA ÖLÜMCÜL"
Dün açıklanan verilere göre, son 24 saatte 59 bin 38 yeni vaka tespit edilen ve virüs nedeniyle 304 kişinin hayatını kaybettiği Fransa'da, koronavirüsün İngiliz varyantı günlük vakaların 4'te 3'ünü oluşturuyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı açıklamada, koronavirüsün mutasyonlu türlerinin ülkede ve Avrupa'da hızla yayıldığını ve daha ölümcül olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir