• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
​Mil-Diyanet Sen'den RTÜK'te "Ahlak Denetim Kurulu" kurulmasına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) içinde “Ahlak Denetim Kurulu” kurulması kapsamında Mil-Sen Genel Başkanı Mücahit Çelik, Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül ve genel başkan yardımcılarından oluşan bir heyet RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’yu ziyaret etti.

Ziyarette televizyon dizilerinde toplumu ifsat eden gençliği olumsuz anlamda etkileyen ahlaksız diziler ve programlar konusunda RTÜK’ün daha aktif ve caydırıcı kararlar alması gerektiğini ile ilgili konulara değinildiği belirtildi.

Görüşmede özellikle son günlerde yayınlanan sabah ve akşam kuşağı programlarındaki aile mahremiyetini çiğneyen ve ayaklar altına alan programlara ilişkin hususlara değindiklerini belirten Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, RTÜK’e yaptıkları ziyaret ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

 

“Diyanetin RTÜK’te olma projemiz çok yasa değişikliği gerektiren bir konu değildir”

Diyanet İşleri Başkanlığının RTÜK’te temsil edilmesi gerektiğini belirten Gül, “RTÜK içerisinde bir ‘Ahlak Denetim Kurulu’ kurulmasını kurulacak kurulun ülkemizde yaşanan manevi tahribatların baş müsebbibi dediğimiz dizi ve yayınlanan sabah-akşam kuşağı programlarında yayınlanan ve aileyi tahrip eden unsurlarla mücadele etmelidir. Bu anlamda RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ile yaklaşık bir saatlik bir görüşme gerçekleştirdik. Anlattığımız ve kamuoyuyla paylaştığımız tüm düşüncelerimizi kendilerine ifade ettik. Kendileri de bu programların ahlaki yapımıza uymadığını ve rahatsız olduklarını ifade ettiler. Diyanetin RTÜK’te olma projemiz aslında çok yasa değişikliği gerektiren bir konu değildir. Hükümet başta olmak üzere siyasi partilerin yapabilecekleri bir yasal değişiklikte olabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

“RTÜK’e atanacak üç üyenin ilahiyat veya diyanet kökenli olmasını istiyoruz”

RTÜK ziyaretlerinde ön plana çıkan konulardan bir tanesinin mayıs ayı ortalarında RTÜK’e atanması beklenen üç tane üye olduğunu belirten Gül, “Atanması beklenen üç üye AK Parti, MHP ve İYİ Parti üyeleri olacak. Bu partilere sesleniyorum; en azından atanacak üç üyenin ilahiyat veya diyanet kökenli olmasını istiyoruz. Çünkü RTÜK’te bazı programlar incelenirken ilahiyatçılara ihtiyaç duyulduğu ziyarette bize söylendi. Yayınlanan programların, dizilerin ve sinemaların ahlaki yapısını ancak ilahiyat kökenli veya diyanet camiasından atanan uzmanlar değerlendireceklerdir. RTÜK bünyesinde bir ‘Ahlak Denetim Kurulu’na benzeyen bir kurul var. Milli ve manevi değerlere sahip çıkma gibi bir komisyon var. Bu komisyonun çok ciddi manada çalıştıkları kanaatinde değilim. Çünkü daha geçenlerde bir televizyon programında din görevlilerimizin cübbe ve sarığı giyilerek yapılan bir komedi programında din görevlilerimizle ve dini değerlerimiz ile adeta alay edilmiş ve biz o televizyonunun önüne bir siyah çelenk koyarak olayı kınadık. Tekrarlanmaması için gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Milli ve manevi konularındaki kırmızı çizgi hassasiyetimiz devam ediyor”

Mil-Diyanet Sen olarak adlarına uygun hareket ederek manevi, ilkeli ve liyakatli bir çizgide yürümeye devam ettiklerini belirten Gül, “Bizim milli ve manevi konularındaki kırmızı çizgi hassasiyetimiz devam ediyor. Diyanetin RTÜK’te yer alması veya daha değişik bir program ile mutlaka artık RTÜK’ün bu ahlaksız dizi ve programlara karşı ciddi bir adım atması hususunda kamuoyu oluşturmaya inşallah devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir