• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Bursa`da Eğitim Günleri paneli yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi`nin BTSO sponsorluğunda gerçekleştirdiği panele, MEB Baş Müfettişi Yusuf Ziya Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünde görevli eğitim yöneticileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasında MEB Baş Müfettişi Yusuf Ziya Özcan tarafından edebiyat öğretmenlerine yönelik dilin doğru ve güzel kullanımıyla ilgili şiirler, alıntılar ve anılarla süslü, sohbet havasında bir konuşma yaptı.

Türkçenin en güzel ve en etkili haliyle konuşulabilmesi, okumanın sevdirilmesi, insanlar arasında sevgi, saygı bağlarının güçlendirilebilmesi, kutsal değerler ve güzel hasletlerimizin tekrar canlandırılmasının öğretmenlerin çocuklara verecekleri eğitimle sağlanacağını belirten Özcan, öğretmenlerin işlerini en doğru biçimde dosdoğru yaptıktan sonra hiçbir şeyden çekinmemeleri gerektiğini söyledi.

Ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Öğretmenliğin bahsedildiği gibi ayda 15 saat derse girilerek yapılan bir meslek olmadığını vurgulayarak, öğretmenlerin ders öncesi ve sonrası yaptıkları çalışmalarla, adeta 7/24 öğrencileri düşünmek zorunda olduğunu, özel hayatını bile öğrencilerine göre dizayn etmek zorunda olduklarını belirtti. Öğrenci ve velilerin beklentilerinin çok büyük olduğunu, öğretmenlerin de dünyanın değişim hızıyla orantılı olarak kendilerini yenilemek zorunda olduğunu belirten Gülsar, hizmet içi eğitimlerle öğretmenleri yenileme ve motive etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra Edebiyat eğitimi alanında yeniliklerin paylaşıldığı panel, Yıldız Teknik Üniversitesi`nden Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Uludağ Üniversitesi`nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Cemiloğlu ve Bursa Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni Rukiye Esra Tabakçılar`ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Daha önce Matematik ve Rehberlik alanlarında gerçekleştirilen eğitim panelleri Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Felsefe-Psikoloji-Sosyoloji branşlarında devam edecek. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir