• DOLAR 34.613
  • EURO 36.244
  • ALTIN 2924.88
  • ...
Dijital özgürlükten dijital cellatlığa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Amerikan sosyal medya şirketleri devlet adamlarını engellemeye devam ediyor. Twitter'ın Trump'a yaptıkları henüz unutulmamışken şimdi de Facebook sınırı aştı. Facebook Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun "yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hakkında yanlış bilgi yaydığı" iddiası ile başkanın hesabını kapattı.

Ortaya çıktıklarında "dijital özgürlük" sloganları ile kitleleri heyecanlandıran sosyal medya şirketleri artık "dijital sansür" dönemine girdi.

Facebook, Yorumlara Sansür Özelliği Getiriyor

Facebookta şimdiye kadar binlerce kişi siyonist işgalin zulmünü belgeleyen fotoğraflar paylaştıkları için cezalar aldı.

Sosyal medya şirketleri düşünceyi sınırlama işlemlerini devlet başkanlarına da uygulamaya başladı.

Twitter ile zirveye çıkan 'dijital sansür' önce Trump'a yönelik yaptırımlar daha sonra Türkiye'den de bazı siyasilerin paylaşımlarına sınırlama getirilerek devam etti.

Facebook ise dijital sansürü Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun hesabını "gerçek dışı bilgi" iddiası ile kapatarak bir kez daha gerçek yüzünü gösterdi.

Oysa her gün milyonlarca gerçekdışı bilgi paylaşıldığı, hatta en ağır hakaretler yapıldığı halde Facebook bununla ilgili bir yaptırımda bulunmuyor.

Ama Maduro ya da başka biri müesses nizamı eleştirince hemen 'dijital cellatlık' yapılarak hesap kapatılıyor. Herhalde hesap kapatılma işlemine dijital cellatlık demek yerinde olur.

Peki Maduro'nun  hesabı neden kapandı dersiniz?

Facebook yasalarına göre Maduro, Kovid-19'a karşı iyi geldiğini iddia ettiği Carvativir adlı ilacın kullanımını teşvik ederek Facebook'un politikalarını ihlal etmişti.

Şu kibre bakar mısınız?

Nesiniz siz? Dünya Sağlık Örgütü mü? 

Maduro sayfasının kapatılmasını 'DİJİTAL TOTALİTARİZM' olarak isimlendiriyor ve susmayacağını twiter'dan ilan ediyor.

İlginç değil mi twitter'dan ilan ediyor. Yani yarın twitter'da big brother'ın(patronlar kulübünün) emri ile "dur" derse Maduro kendini ifade etmek için yerden yere vuracak. Belki bir  mecra bile bulamayacak.

Hepimiz 10 yıl önce dijital özgürlük diye başlayan sosyal medya macerasının hızla dijital faşizme doğru evrildiğini görüyoruz. 

"Peki çözüm" dediğinizi duyar gibiyim.

Çözüm: Önünde sonunda her ülke kendi sosyal medyasını kurup güçlendirmek zorunda kalacak. 

Big Brother'in totaliterizmi henüz başladı. Önümüzdeki yıllarda paylaştığınız yerel bir yemekten dolayı da sayfanız kapatılabilir. Çünkü bugün hangi ilacı kullanmamız gerektiğine onlar karar verebilme selahatiyetini kendilerinde bulabiliyorsa( dikkat buyurun Maduro ilaçtan ceza aldı) evet bir ilaç paylaşımına sayfa kapanıyorsa yerel bir yemeğin reklamı için de kapanabilir. 

Çünkü 10 yıl sonra ne yiyeceğimize de onlar karar vermek isteyecek. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir