• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
O`nu Unutan Zihniyet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu doğum etkinliğine insanları davet ediyorduk. Yanımda bir arkadaşımla el afişi dağıtıyorduk. Bir ara arkadaşımla bir parka girdik elimizdeki afişleri dağıtmaya başlamıştık ki karşımda duran bir Genç dikkatimi çekti ve elime bir afiş alıp gayri İslami bir şekilde giyinmiş olan gencin yanına gittim ve elimdeki afişi uzattım.

Genç bana bakarak; Bu da nedir? Dedi ben de ona Bu ay Hz. Muhammed’in kutlu doğum ayı olduğundan bugün onu anma vesilesiyle bir program düzenlenecek sizi de bekleriz. Dedim tam gidecektim ki bana dönerek: Bakar mısınız? Dedi bende Buyurun. Dedim. Kalın puntolarla yazılı olan Hz. Muhammed yazısını okuduktan sonra bana dönerek: Burada Hz. Muhammed yazıyor bu kimdir? Bu soru karşısında şok oldum nasıl olurda bir insan bu kutlu nebiyi tanımaz onun ismini dahi bilmez işte insanlar bu kadar gaflet uykusuna yatmış ki Peygamberimizin kutlu doğum ayında o unutulmuş, anılmaz olmuş. Sonradan genç kendisinin Müslüman olmadığını, ondan bilmediğini söyledi.

İster Müslüman olsun ister Müslüman olmasın bir insanın bu kutlu insanı ve mücadelesini tanıması gerekir. Peygamberimizin hayatını bilen onu tanıyan Müslüman kardeşlerimizin görevi ise onun hayatını ve mücadelesini bilmeyen insanlara öğretmektir.


Muhammed Ata Akyüz / Gaziantep - Yaş: 18


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir