• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Van'da gıda denetimleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı, Gıda ve Hijyen Denetim Şefliğince yapılan denetimlerde, işyeri hijyeni, kullanılan ürünlerin mevzuata uygunluğu, malzemelerin sağlık koşullarına uygun depolanması, sağlığa aykırı malzeme kullanılmaması gibi pek çok hususa dikkat ediliyor.

Denetimler kapsamında; işletmeler personel ve işletme hijyeni başta olmak üzere, son tüketim tarihi geçmiş gıda ürünleri ve gıdaların uygun koşullarda muhafazası gibi pek çok konuda denetleniyor.

Yapılan denetimlerde eksikliği tespit edilen işletmelere süre verilerek, işletmelerin mevzuatlara uygun hale getirilmesi tebliğinde bulunuluyor. Verilen süre sonunda eksikliğini gidermeyen işletmelere ise uyarı, idari para cezası ve kapatmaya kadar çeşitli cezai yaptırımlar uygulanıyor.

İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği tarafından yapılan açıklamada, gün içerisinde gelen şikâyetlerin titizlikle değerlendirilerek anında kontrollerin gerçekleştirildiği belirtildi.

Gün içerisinde İpekyolu Belediyesi çağrı merkezine gelen 4 şikâyetin değerlendirilmesi sonucu, bir işletmeye cezai işlem uygulandığı, diğer 3 işletmeye ise kontrol ve denetim formu düzenlenerek eksikliklerin giderilmesi için süre tanındığı bildirildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir