• DOLAR 32.261
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2400.146
  • ...
İstanbul Sözleşmesi'ni kutsallaştıranların foyası ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlenen haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ailelerin yıkımına neden olan İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline ilişkin konuşan Erbakan, "Bu adımla birlikte ayrıca, İstanbul Sözleşmesi ve Türkiye’nin 1985 yılında imzaladığı CEDAW Sözleşmesi doğrultusunda çıkarılmış olan; başta ‘6284 Sayılı Kanun‘ olmak üzere, aile kurumuna zarar veren yasaların da bir an evvel ıslah edilmesi elzemdir. Kadınlarımızın korunması, hak ettiği değerin verilmesi için Batı icadı ve dayatması, asıl amacı çok farklı olan sözleşmelere, düzenlemelere ihtiyacımız yoktur. Aile yapımızı ve kadınlarımızı korumak ve yüceltmek için gereken her türlü değer ve prensip aziz milletimizin tarihinde, kültüründe, bizim kendi medeniyetimizde zaten mevcuttur." dedi.

Erbakan, "Bu adım karşısında bazı kesimler 'ülkeyi karanlığa, geriye götürme', 'gericilik', 'çağdışı bir anlayış', 'Türk kadınlarını orta çağ karanlığına götürmek' gibi genetik kodlarında yer alan ve bizlere, bu ülkedeki dindar ve inançlı insanımıza 'Şeflik Dönemi’nin ve 28 Şubat’ın karanlıklarını' hatırlatan kavram ve ifadelerle tepki gösterdiler, karşı çıktılar. Aslında içlerinin, özlerinin değişmediğini, sadece zaman zaman 'inançlı kesimden oy alabilir miyiz?' kaygısıyla takiyye yaptıklarını ortaya koymuş oldular. Bu ülkede yıllar boyunca milletimizin bin senelik temel değerleri, kutsalları aşağılanmaya, değersizleştirilmeye çalışılırken, insanlarımızın dininin, inancının gereklerini yerine getirme hakları elinden alınırken; sus-pus olan, hatta buna destek olanlar, şimdi çıktılar Avrupa’nın hazırlayıp dayattığı bir sözleşmeyi adeta kutsallaştırdılar. Kendi medeniyetimizin, inancımızın, kendi kültürümüzün değer ve prensiplerine önem vermezken, Batı zihniyetinin, kimler olduğunu çok iyi bildiğimiz dış güçlerin yazdığı metinlere hayran kaldılar. Millî Görüş olarak 50 senedir bunlar için söylediğimiz 'Batı Aşıkları' ve 'Taklitçiler' sözlerimizde ne kadar haklı olduğumuzu görmüş olduk." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir