• DOLAR 32.255
  • EURO 34.688
  • ALTIN 2400.696
  • ...
`Onurunu kurtarmak isteyen O`na(sav) uysun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van İl Müftülüğü, 14-20 Nisan tarihleri arasında "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" temasıyla kutlayacağı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında istişare toplantısı düzenledi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı`nın çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi izlendi.


Ardından sözü alan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bu yılki Kutlu Doğum temasının `Hz. Peygamber ve İnsan Onuru` olduğunu hatırlattı. Arvas, "İnsanın mükerrem bir varlık olduğunu Kur`an-ı kerimde öğreniyoruz. Allah-u Teâlâ buyuruyor ki `Biz insanı mükerrem olarak kıldık.` İnsan onurlu bir varlıktır. İnsan her türlü hizmete layık bir varlıktır. Çünkü Peygamberler, insanlar için gönderilmiş, vahiy insan için gelmiş. Allah-u Teâlâ, Sünnetullahı, insanların istifadesine sunmak için yaratmış" dedi.


"Onurunu kurtarmak isteyen Allah Resulüne tabi olsun"
Peygamber Efendimizin alemlere rahmet olarak gönderildiğini; buna insanların, cinlerin meleklerin ve diğer canlıların da dahil olduğu söyleyen Arvas, Hz. Muhammed (sav)`in, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir çağda Allah-u Teala tarafından vazifelendirildiğine dikkat çekti. Arvas, "Herkes, onurunu kurtarmak istiyorsa Efendimize (Aleyhisalatu vesselam) tabi olmak zorundadır. Peygambere tabi olmadan onuru kurtarmak ve korumak insanlık için hayaldir" şeklinde konuştu.


Kur`an-ı güzel okuma yarışması düzenlenecek
Öte yandan bu yıl `Hz. Peygamber ve İnsan Onuru` ana teması çerçevesinde il merkez, köy ve ilçelerdeki ortaokul, lise ve dengi okullarda bir dizi etkinlik düzenlenecek. Ortaokul öğrencileri arasında, il müftülüğünce belirlenen; Enbiya-107, Tevbe-128, Fatır-24, Kalem-4, Ahzab; 21,40,44,45 ve Nisa 64. gibi Peygamber efendimizle alakalı olan ayetlerin Arapça metni ile meallerini ezberden güzel okuma yarışması yapılacak.


Kompozisyon yarışması yapılacak
Lise ve dengi okullarda okuyan öğrenciler arasında ise, Hz. Peygamberin (sav) Veda Hutbesi`nde geçen, "Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Âdem`in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Arab`ın Arab olmayana, Arab olmayanın da Arab üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah`tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O`ndan en çok korkanınızdır.` ve Hadis-i Şerifi bağlamında `Hz. Peygamber ve İnsan Onuru` konularında ödüllü kompozisyon yarışması yapılacak. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir