• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Batman’da larva mücadelesi başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, Batman merkez ve bağlı ilçelerdeki köylerde bulunan tüm tahliye kanalları, larva üretimi olabilecek gübre yığınları ve çöp toplama alanları ve durgun sularda ilaçlama çalışmalarına başladı.

Ekipler, yapılan planlama doğrultusunda sivrisinek ve karasineklerin üreme noktaları olan mazgallar, süs havuzları, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, su birikintileri, durgun sular, dereler, rögarlar, çöp alanları ve çöp konteynerlerini de ilaçlıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Abdulkadir Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vektörle mücadelemiz, henüz oluşum aşamasındayken başlıyor. Larvasit olarak isimlendirilen uygulamalarımız, popülasyon yoğunluğu kontrol edilemeyen sinek türlerini oluşum sürecindeyken azaltan en etkili yöntemlerden birisidir. Dolayısıyla bu uygulamamızla bahar ve yaz mevsiminde daha az kimyasal kullanımı ve sivrisinek kaynaklı hastalıkların engellenmesi sağlanmaktadır. İlaçlama çalışmalarımızı periyodik aralıklarla tüm bağlı köylerde sürdüreceğiz." dedi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir