• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
Siirt’te Covid-19 ile mücadelede "Dinamik Denetim Süreci" devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçilmesiyle birlikte 81 ilde olduğu gibi Siirt’te de geniş kapsamlı Covid-19 denetimleri gerçekleştirilerek maske, mesafe ve hijyen kontrolleri yapıldı.

Siirt’te maske ve sosyal mesafe denetimlerine katılan Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, esnaflara uyarılarda bulundu. Salgın sürecinde Siirtlilerin üzerine düşeni yaptığını belirten Hacıbekteşoğlu, bu günlere gelmenin çok kolay olmadığını ama normalleşmeyle birlikte vaka sayılarında ufak bir artış olduğuna dikkat çekti.

Geçen hafta yüz binden en düşük vaka 2,11 ile Siirt'te görüldüğüne dikkati çeken Hacıbektaşoğlu, "Bu bizi çok memnun etti. Başından beri söylediğimiz vaka sayılarını düşürmenin en etkin yolu temizlik, maske ve mesafe üç kuralına uymaktan geçiyor. Bütün Siirt halkı bu kuralları titizlikle uyguladığı gibi bizlerde ekiplerimizle birlikte denetimler yaptık ve bu seviyeye ulaştık. Alınan kısıtlayıcı önlemlerin vaka sayılarının düşmesinde etkili oldu." dedi.

Geçen hafta vaka sayıları da çok düşüktü ama bu hafta itibari ile bir artış görüyoruz

Normalleşmeyle birlikte kısıtlayıcı birçok önlem kalktığını hatırlatan Hacıbektaşoğlu, "Bu kısıtlamalar kalktıktan sonra en düşük vaka sayısına düşmek çok önemliydi. Fakat asıl bundan sonra vaka sayısını bu seviyede tutmak ve virüsü hayatımızdan söküp atabilmektir. Kontrollü normalleşmenin üzerinden iki hafta geçti ve geçen hafta vaka sayıları da çok düşüktü ama bu hafta itibari ile bir artış görüyoruz. Dolayısıyla denetimlerimizi çok daha sıkı bir şekilde yapacağız. Bu başarı varsa bütün Siirt halkının başarısıdır. Salgını bu seviyede tutabilmek için çok daha dikkatli olmamız gerekiyor." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir