• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van'da 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla tören düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, gaziler, il protokolü kurum amirleri ve halk katıldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Çanakkale'de destan yazan ecdadın düşmana "Çanakkale geçilmez" diyerek tüm dünyaya eşi benzeri görülmeyen bir mücadele örneği gösterdiğini belirtti. 

 

Şehitleri rahmet ve minnetle andığını vurgulayan Vali Bilmez şunları söyledi:  

Üzerinde yaşadığımız vatan toprağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Kanlarınız ve canlarınızla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimiz, bizlere emanet ettiğiniz bu cennet vatanımızda ay-yıldızlı bayrağımız altında birlik ve beraberlik içinde yaşayabiliyor ve bugün burada Zeve Şehitliğinde sizleri anma şerefine nail olabiliyorsak şüphesiz ki bunu siz aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Çanakkale'de destan yazan atalarımız düşmana 'Çanakkale geçilmez' diyerek tüm dünyaya eşi benzeri görülmeyen bir mücadele örneği göstermiştir. Bu büyük mücadele sırasında Zeve'de binlerce savunmasız vatan evladı şehit edildi. Şehitler günü olarak kutladığımız 18 Mart gününde onları Fatihalarla anmak için buradayız.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından sona erdi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir