• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Belediye nasıl iş yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- BDP`li Bağlar Belediyesinin, sokaklardaki temiz ve kullanışlı parke taşlarını gereksiz yere söküp yerine yenilerini taktıklarını ve asıl parke taşlarının değiştirilmesi gereken sokakların, taşlarının değiştirilmemesi esnaf ve vatandaşın tepkisine neden oldu.

 

Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesi 290. Sokaktaki esnaf, BDP`li Bağlar Belediyesinin etraflarındaki sokakların kullanışlı parke taşlarını gereksiz yere söküp değiştirdiğini ve kendi sokaklarının içler acısı durumunu görmemezlikten geldiklerini iddia ettiler.

 

`Burası dar araçlar girmiyor`
290. sokağın parke taşlarının yapılması için 3 defa Kaynartepe Mahallesi muhtarlığına başvurduklarını belirten Abdullah Uygur, \" Muhtar bize bende 3 kere bu talebinizi gerekli mercilere ilettim ve Müteahhitler bana `burası dardır, arabalar girmiyor` diyerek burayı yapmaya yanaşmadılar, dedi. Oysa şu an daha dar ve küçük sokaklar yapılıyor\" dedi.

 

`Kanalizasyonlar sürekli patlıyor`
Çevrelerindeki sokakların fazla bozuk olmamasına rağmen onarımının yapıldığını belirten Uygur, \"Hemen sağımızdaki ve solumuzdaki sokaklar o kadar da bozuk olmamasına rağmen yapıldı. Ama bizim bu sokak çok bozuk ve önceliğin bu sokağın olmasına rağmen yapan yok. Bu sokağın alt yapısı o kadar eskimiş ki kanalizasyonlar sürekli patlıyor. Bizde etrafa yayılan bu kötü kokudan çok rahatsız oluyoruz. Yetkililerden isteğimiz gelip buraları yapmaları ve bizi bu kötü kokudan kurtarmalarını bekliyoruz\" şeklinde konuştu.

 

` Bu sokak neden yapılmıyor?`
Bulundukları sokakta yaklaşık 20 yıldır semt pazarı kurulduğunu ifade eden Ahmet Elhaman ise, \" Bizim burada ve az aşağıdaki sokakta semt pazarı kuruluyor. Aşağıda kurulan Pazar yerini her zaman yapıyorlar ama burayı bir türlü yapmıyorlar. Yetkililere sormak istiyorum yıllardır bu sokağı neden yapmıyorsunuz? Semt pazarının kurulduğu gün burası kalabalık birde buraya sular birikince burada ki esnaf ve vatandaş perişan oluyor\" dedi.

 

`Belediye temiz yerleri yapıyor`
Çevrelerindeki sokakların temiz olmasına rağmen yeniden yapıldığını ve kendi sokaklarında herhangi bir çalışmanın olmadığını iddia eden Elhaman, \"Yetkililerin işlerini temiz yapmalarını ve gerçekten ihtiyaç duyulan yerlere öncelik vermelerini istiyoruz\" şeklinde ifade etti.

 

`Sokak taşları temizdi değiştirilmesine gerek yoktu`
Kaynartepe 284. Sokakta esnaf olduğunu belirten Hüseyin Elbahadır ise, \" Belediye veya verdiği taşeron firmanın ne yapmaya çalıştığını anlamıyoruz. Çünkü bu sokaktaki taşlar temizdi değiştirilmesine gerek yoktu. Asıl bozuk olan sokak bizim karşımızdaki 290. Sokak orası ne zamandandır öyle bozuk bir halde. O sokakta her gün kanalizasyon boruları patlıyor, her yerde çukurlar oluşmuş durumda. Belediyeden isteğimiz temiz ve bakıma ihtiyacı olmayan sokakları yapacaklarına, kötü durumda olan ve vatandaşları zor durumda bırakan sokakların parke taşlarını yapmalarıdır\" dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir