• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğrenci yurtlarında dini danışma ve rehberlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Çatak Müftülüğü, ilçe merkezinde faaliyet gösteren Çok Programlı Lise Öğrenci Yurdu ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Yurtlarında barınan kız öğrencilere yönelik olarak dini danışma ve rehberlik programını uygulamaya geçirdi.

 

İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, yurtlarda barınan ve öğrenimleri sebebiyle Kur`an kurslarına gelemeyen kız öğrencilere başlattıkları bu programla ulaştıklarını ve onların ahlâkî gelişimlerine katkıda bulunduklarını vurguladı. Öğrencilerin müsait oldukları gün ve saatlerde Kur`an Kursu Öğreticileri tarafından uygulanan dini danışma ve rehberlik faaliyetiyle çok önemli bir hizmeti gerçekleştirdiklerini ifade eden Müftü Kılıç, \"Yurtlarda barınan kız öğrencilerimiz, hafta içi okullarında öğrenimlerine devam etmekte, hafta sonları ise köylerine gitmektedirler. Dolayısıyla bu öğrencilerimizin Kur`an kurslarımıza devam etme imkânları olmamaktadır. Bizler bu öğrencilerimizin de din hizmetlerinden istifade etmesi gerektiğini düşünerek kendileri için en uygun vakti belirlemeye çalıştık. Bu vesileyle hafta içi okul sonrası müsait oldukları saatlerde Kur`an kursu öğreticilerimizi kendileriyle buluşturup onlara dini konularda danışmanlık ve rehberlik yapmaya başladık. Öğrencilerimizin bu programlara katılımları ve heyecanları bizleri çok memnun ediyor. Yurtlarımızda yapılan bu faaliyetler sonrasında kendilerinde olumlu etkiler bıraktığımızı görmek bizleri çok sevindiriyor\" dedi.

 

Kız öğrenci yurtlarında yürütülen bu etkinlikte görev alan Kur`an kursu öğreticileri de programın çok verimli geçtiğini belirterek öğrencilerde hissettikleri olumlu değişimlerin kendilerini daha fazla gayret göstermeye sevk ettiğini belirtti.

 

Böylesi güzel bir hizmetin kendi yurtlarında yapılıyor olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren yurt öğrencileri ise, ihtiyaç duydukları konuları doğru bir şekilde öğrendiklerini ve öğrendikleri yeni bilgilerin hayatlarına olumlu yönde etki bıraktığını ifade ettiler. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir