• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
`Tıbbi atık eğitiminden 600 kişi geçti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik Kampanyası çerçevesinde 17 sağlık kuruluşundan toplam 600 kişiye tıbbi atık konusunda farkındalık eğitimi verdi.
 
Büyükşehir Belediyesi`nin yürütmüş olduğu 2013 Yılı Temizlik Kampanyası ile şehir genelinde insan ve çevre sağlığına zarar veren tüm kirleticileri en aza indirgemek amacıyla sağlık kurum ve kuruluşlarında üretilen atıkların doğru, düzenli ve bilinçli bir şekilde ayrıştırılması, toplanması, taşınması ve geçici depolanması konusunda farkındalık eğitimi verildi. Kampanyanın 1. Aşamasını oluşturan eğitimden hastane çalışanları ve temizlik personeli yararlandı.
 
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Tıbbi Atık Şefi Nihat Şener ile çevre mühendisleri Yasemin Gonca Dilek ve Mehmet Özdemir görüntülü sunum ile tıbbi atıkların bertarafının nasıl gerçekleştirildiğini anlattılar.
 
Kampanyanın 2. Aşamasında ise 206 orta ve küçük ölçekli atık üreten sağlık kurum çalışanlarına eğitim verilecek. Kampanyanın 3. Aşamasında ise konu ile ilgili olarak üst geçitler, billboard, araç giydirmeleri, broşür dağıtımı yapılacak ve yurttaşın dikkati bu konuya çekilecek. Bununla evlerden tıbbi atıkların en yakın sağlık kuruluşuna teslim edilmesi sağlanacak.
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir