• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Filistinli 3 balıkçının ölümüne siyonist İHA'sı neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, Bakanlık tarafından oluşturulan soruşturma komitesinin, Filistinli balıkçıların hayatını kaybettiği olaya ilişkin 3 ihtimali değerlendirerek sonuca vardığını açıkladı.

Bezm, öncelikle direniş gruplarının tekne yönünde roket atışı denemesi gerçekleştirdiğini ve bunun kazayla aynı zamana denk geldiği ihtimalini daha sonra ise teknenin işgalci siyonist güçleri tarafından doğrudan hedef alınması olasılığını düşündüklerini aktardı.

Üçüncüsünün ise işgal güçlerine ait denizdeki kalıntılardan şüpheli bir cismin teknede kazara patlaması olduğunu ifade eden Bezm, soruşturmaların birinci ve ikinci senaryoyu devre dışı bıraktığını söyledi.

Sözcü Bezm, şöyle devam etti:

"Balıkçıların ağlara takılan İsrail'e ait Quadcopter tipi bir İHA'nın çıkarılmaya çalışılırken üzerine yerleştirilen patlayıcının infilakı sonucu yaşamını yitirdiği sonucuna varıldı. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus açıklarında üç balıkçının şehit edilmesinin tüm sorumluluğunu işgalci İsrail güçlerine yüklüyoruz."

Siyonist işgal çetesinin Filistinliler aleyhinde işlediği suçlara son olarak üç balıkçının katledilmesinin eklendiğine işaret eden Bezm, yerel ve uluslararası kurumlardan, işgal güçlerinin işlediği bu suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde soruşturulması konusundaki sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir