• DOLAR 32.442
  • EURO 34.646
  • ALTIN 2384.463
  • ...
Kudüs’ün hürriyeti için mücadele etmek zorundayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla basın açıklaması yapan Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Fesih Memiş, Kudüs’ün bütün Müslümanların mukaddes beldesi olduğunu aktardı.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Filistin topraklarının 1948 yılından bu yana terör şebekesinin işgali altında olduğunu hatırlatan Memiş, “Başta ABD olmak üzere batılı devletlerin desteğiyle günümüze kadar artarak devam eden bu işgali sonlandırmak, Müslümanlar için ‘Kutsal Kudüs Davası’na dönüşmüştür. Müslümanlar için Mescid-i Aksa; Mescid-i Harâm ve Mescid-i Nebevî'den sonra yeryüzündeki en mukaddes mabettir.” dedi.

“Sessiz ve tepkisiz kaldıkça siyonist ateş sadece Kudüs'ü değil bütün bir ümmeti yakacaktır”

Resulullah’ın Miraç’a yükseldiği mukaddes belde Kudüs'ün işgali, bugün İslam ümmetinin çözmesi gereken en büyük sorun olduğunu kaydeden Memiş, “Çünkü Kudüs hür olduğunda ümmet hür olmuş, Kudüs esir olduğunda ümmet zillete duçar olmuştur. Ayrıca; bizler sessiz ve tepkisiz kaldıkça siyonist ateş sadece Kudüs'ü değil bütün bir ümmeti yakacaktır. Coğrafyamızda, hesaplar bir ur gibi bedenimize yerleştirilen terör çetesinin güvenliği çerçevesinde yapılmaktadır. İslam beldelerini yakan zaten bu ateş değil midir?” diye konuştu.

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Fesih Memiş

“Kudüs'ü hürriyeti için mücadele etmek zorundayız”

Kudüs’ün bütün Müslümanların mukaddes beldesi olduğunu aktaran Memiş, “Bu sebeple mukaddes toprakları savunmak ve işgali sonlandırmak da hepimizin vazifesidir. Kudüs'ün küresel bir saldırı altında olduğunu görmeliyiz. Kudüs'ü daha çok gündemde tutmak ve hürriyeti için mücadele etmek zorundayız. Küresel küfür güçleri, en küçük zaman dilimini dahi Kudüs'ü Yahudileştirme gayreti ile ilgili plan ve projeler geliştirmekle geçirmektedir.” dedi.

“İslam ümmetinin yaşadığı acıların ana sebebi siyonistlerdir”

“İslam ümmetinin yaşadığı acıların ana sebebi fesat yayarak, yeryüzünde ilk asabiyet tohumlarını eken lanetli siyonistlerdir.” diyen Memiş, “Tarihi süreçte İslam ümmetine her türlü zulmü reva gören İsrail oğullarının, bugün topraklarımızdaki fitnenin de kaynağı olduğu apaçık ortadadır. Gayr-ı meşru rejimlerinin varlığını ayakta tutabilmek için her türlü melaneti işleyen siyonistler, İslam coğrafyasında oluşturdukları kaos ve kargaşadan beslenmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar olarak bu mezalime son verecek adımlar atalım”

İslam ümmetin bütün fertlerine seslenen Memiş, şöyle dedi:

“Bizim birbirimizin desteğine, duasına ve kardeşliğine ihtiyacımız vardır. Rabbimizin emrettiği şekilde aramızda İslam kardeşliğini tesis etmek, ümmet olarak bizim en öncelikli meselemizdir. Bunun için çalışmalı, en azından buna zemin hazırlamalıyız. İslam coğrafyasındaki zulümler ve çiğnenen mukaddesat inşallah ümmetin vahdetiyle son bulacak ve Kudüs, özgürlüğüne kavuşacaktır. Müslümanlar kardeş olduklarının farkına vardıklarında, birbirlerinin elinden ve dilinden emin olduklarında muzaffer olacaklardır. Müslümanlar olarak Kudüs davasını ve kendi sorumluluğumuzu çok daha fazla düşünmeli, bol bol dua etmeli, Müslümanların birlik ve beraberliği için harekete geçmeliyiz. İslam coğrafyasındaki işgal, savaş ve kutsallarımızın ayaklar altına alınması artık son bulsun. Müslümanların kanlarını akıtmaya kimse cesaret edemesin. Artık Müslümanlar olarak kendimize gelelim ve bu mezalime son verecek adımlar atalım.”

“Siyonistlere karşı mücadele etmek tüm insanlığın vazifesidir”

“Batılı devletler başta olmak üzere dünyanın üç maymunu oynadığı işgal ve zulümlere karşı, Kudüs davasını omuzlayan Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yanında olmak ilahi bir farizadır.” diyen Memiş, “Selahaddin-i Eyyubi’nin bizlere emanet bıraktığı mukaddes davaya sahip çıkmak aynı zamanda bizler için en büyük mirastır. İlk kıblemiz Kudüs’e bela olan siyonistler, aslında işledikleri cürümlerle sadece Müslümanları değil, bütün insanlığı tehdit etmektedir. Siyonistlerin ilk hedefi bugün Müslümanlardır ama nihai hedefleri bütün bir insanlığı köleleştirmektir. Bu açıdan işgalci siyonistlere karşı mücadele etmek, aynı zamanda tüm insanlığın vazifesidir.” dedi.

“Allah bize Kudüs’ün özgürlüğüne şahit olacağımız yarınları nasip etsin”

İslam ülkelerinin idarecilerine de seslenen Memiş, “Ümmetin halini görmezden gelmeyin! Müslümanların düştüğü bu halden en çok sizler sorumlusunuz! Yarın, bütün bunların hesabı sizden de sorulacaktır! Müslümanların mukaddesatına saldıran zalimlerle iş birliği yapmaktan, özellikle de siyonist rejim ile ilişkiler geliştirmekten kaçınmalısınız! Filistin topraklarını işgal altında tutan siyonistlerin meşru olmayan rejimini tanımaktan vazgeçin! Siyonistlere cesaret verecek tavırlar içine girdikçe kendinize de ümmet coğrafyasına da büyük zararlar veriyorsunuz.  İsra ve Miraç mucizelerine mazhar olan Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın esaretinin bizim elimiz ile sonlanmasını Rabbimizden temenni ediyoruz. Hürmetlerimizi çiğneyen zalimlere karşı bir olan ümmetin inşası için Rabbimizin vesileler yaratacağını umuyoruz. Allah bize ümmetin vahdetine ve Kudüs’ün özgürlüğüne şahit olacağımız yarınları nasip etsin.” dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir