• DOLAR 32.511
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2491.199
  • ...
Bu İneklerin Suçu Ne?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can – Haber Yorum

“İklim Felaketi Nasıl Önlenir?” adlı yeni kitabının tanıtımı kapsamında Technology Review sitesine konuşan Gates, şu açıklamada bulunuyordu:

“En yoksul 80 kadar ülkenin yapay et tüketebileceğini sanmıyorum. Ancak tüm zengin ülkeler tamamen yapay ete geçiş yapabilir ve yapmalı diye düşünüyorum. Farklı lezzet alabilirsiniz. Elbette aradaki tat farkına da zamanla alışılacaktır. Kaldı ki, bu işle uğraşan şirketler yapay etin tadını zamanla daha da iyi hale getireceklerini iddia ediyorlar.”

Peki Bill Gates bu sonuca nereden geldi?

Gates’e göre büyükbaş hayvancılık metan gazı salınımına yol açmakta ve bu hayvanların zararları faydalarını kat be kat aşmaktaymış. Bunu için de insanlığın büyükbaş hayvancılıktan büsbütün kurtulması gerekiyormuş.

Bill Gates’in anlayışına göre büyükbaş hayvanlardan kurtulmak ile hem tarım arazilerinden bitkisel üretim ve gıda tedariği yönünden  daha fazla istifade edilmiş olunacak hem de insanların protein ihtiyaçları laboratuvarlardaki çalışmalarla metan gazı salınımı olmadan giderilecek. Böylece hem iklim krizi giderilecek hem de gıda sıkıntısına son verilecekmiş(!)

Ancak bu noktada birkaç nokta akla geliyor ki Gates, özenle bu noktaları es geçiyor.

-Bill Gates’in, ABD’nin ve tüm Dünya’nın en büyük toprak sahibi (ağası) olmasının büyükbaş hayvancılıktan tarıma yöneltmeye bir ilgisi var mı?

-Bill Gates ve Rockefeller Ailesi nasıl oluyor da insanlıkla ilgili bu kadar önemli projelere çok önceden hazırlanmış oluyorlar?

Örneğin Gates’in ‘Yapay Protein’ ile ilgili çalışan 3 büyük şirketi bulunuyor. Bunun tesadüf olmadığı aşikar değil mi?

-Yıllardır tüm dünyada ‘Küresel ısınma ve İklim’ konusunda bayrağı elden bırakmayan Bill Gates ve Rockefeller Ailesi, yapay et için kullanılacak teknolojinin metan gazından daha riskli olan KARBONDİOKSİT GAZI üretimini artıracağını neden önemsemiyorlar?

Son olarak iklim temalı yatırımlara Amazon’un sahibi Jeff Bezos’un da katılması yeni soruları da beraberinde getirdi.

Bezos, iklim değişikliğiyle mücadele için toplam 10 milyar dolar ayıracağını ilan ediyor.

Bezos, yaptığı açıklamada, kendi kurduğu Bezos Dünya Fonu'na (Bezos Earth Fund) bu amaçla 10 milyar $ bağış yaptığını duyuruyor.

İnsan haliyle merak ediyor;

Ya dünyadaki iklim değişikliği konusunda sorumlu olanların neredeyse %90’ı Gates ve Bezoss gibi Küreselci sermaye sahipleri olmasına rağmen neden birden bu mücadele akıllarına geldi?

Hem insanlar sormaz mı,

İNEKLER YENİ Mİ O…BAŞLADI?

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir