• DOLAR 32.342
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2241.317
  • ...
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Erkuş'tan rehavete kapılmayın çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, İl Sağlık müdürlüğü hizmet başkanları, 112 acil sağlık hizmetleri, UMKE ve sağlık personellerinin katılımı ile il genelinde vatandaşların yoğun olduğu iş yerlerine yönelik Coronavirus (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında maske zorunluluğu ve sosyal mesafe kurallarının uyulması konusunda denetimler gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerin ardından açıklama yapan Erkuş, "Şanlıurfa ilimiz, Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın açıklamış olduğu haritayla beraber Coronavirus açısından şu anda kısıtlamaların kaldırıldığı en düşük risk grubu olan 'mavi' renk içerisinde yer almaktadır. Mavi grubun devam ettirilebilmesi bizim açımızdan şu an daha çok önem arz etmektedir. Bundan sonra başarıyı kamu kurumlarımız ve Sayın Valimizin öncülüğünde yürütmüş olduğu çalışmalarla halkımızın uymuş olduğu tedbirler ile belli bir aşamaya getirdik. Bundan sonra bunu yürütebilmek adına tedbirlerimiz denetimlerimiz hız kesmeden artarak devam etmektedir. İçişleri Bakanlığımızın, Sayın Valimizin, Sağlık Bakanlığımızın ve diğer Kamu kurumlarının ortak yürütmüş olduğu bir denetim içerisinde yine sahadaydık. " şeklinde konuştu.

"Şanlıurfa’nın mavi kalmasını istiyoruz"

Coronavirus'ten en çok esnafın zarar gördüğünü vurgulayan Erkuş, "Şanlıurfa halkımızın ve esnafımızın kesinlikle rehavete kapılamamasını istiyoruz. Bu süreç özellikle esnafımız için bir cansuyu olmuştur; ancak yaz dönemindeki gibi eğer normalleşmeyle beraber rehavete kapılıp tedbirleri elden bırakır maske, mesafeye ve temizliğe dikkat etmezsek, o zaman daha hızlı bir şekilde 'Kırmızı' şehirler arasına gireriz ki tedbirler ortadan kalktığı için bu sefer kısıtlamalara yeniden maruz kalırız. Bu durumda hiç istemediğimiz bir durum olur. Burda en fazla mağdur olan esnafımızı bilgilendirmelerde bulunduk. Denetimler yaptık vatandaşlarımızı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalıştık. Bu süreci toplum olarak vatandaşlarımızla el ele vererek bu süreci uzun bir süre Şanlıurfa’nın mavi kalmasını istiyoruz. Bu süreç içinde Valiliğimiz koordinasyonunda Kamu kurumlarımız ile birlikte denetimlerimiz devam edecektir." diye konuştu.  (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir