• DOLAR 32.336
  • EURO 35.176
  • ALTIN 2243.143
  • ...
6 - 7 Mart sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hangi iller serbest?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 Mart 2021 itibari ile başlayan kademeli normalleşme sürecinin ardından ilk hafta sonu başlamak üzere. Kasım sonundan beri ülkemizin 81 ilinde eş zamanlı olarak sokağa çıkma yasağı uygulaması hafta sonu 2 gün boyunca uygulanıyordu. Cuma 21.00'da başlayan sokağa çıkma yasağı, Pazartesi sabah 05.00'da sona erdi. Fakat 2 Mart'ta bu durum değişti. Ülkemizin bazı illerinde sokağa çıkma yasağı kalkarken, bazı illerinde Pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam edecek.

6 - 7 MART'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?
2 Mart tarihinde alınan kararlara göre 6 Mart'ta hiç bir ilimizde sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Yani 6 Mart Cumartesi günü ülke genelinde sokağa çıkmak serbest olacak.

7 Mart Pazar günü ise sadece düşük ve orta risk grubunda olan illerimizde sokağa çıkma serbesti olacak.

7 Mart'ta sokağa çıkma yasağının olmadığı iller;

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars, Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır

7 Mart'ta sokağa çıkma yasağı olan iller;

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova, Kocaeli, Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?
7 Mart Pazar günü sokağa çıkma yasağı olan illerin durumu 15 günde bir yeniden değerlendirilecek. İllerin 4 ayrı renkte sınıflandırılan risk grupları kendi içerisinde değişebilecek.

Böylece örneğin sarı grupta olan bir ilin turuncu veya kırmızı risk grubuna girmesi durumunda sokağa çıkma yasağının yeniden gelmesi söz konusu olacak.

Öte yandan eğer turuncu veya kırmızı grupta yer alan bir il, sarı veya mavi gruba girecek kadar vaka düşüşü yaşarsa hafta sonu sokağa çıkma yasağı tümden kalkacak.

Yerinde karar dönemi ile artık tedbirlere dikkat edilen iller daha avantajlı olacak. Bu iller ile ilgili kararlar her 2 haftada bir Kabine tarafından yeniden alınacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir