• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyanet mülakatında haksızlık iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Diyanet İşleri Başkanlığı 3 bin 500 İmam Hatip, 1500 Kur’an Kursu Öğreticisi ve 100 Müezzin olmak üzere toplam 5100 personel alımı yapacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından sözlü sınavlar 15 Şubat’ta gerçekleştirildi. Sınav sonuçları ise 26 Şubat’ta açıklandı. Ancak sınav sonucunu öğrenen adaylardan bazıları büyük bir hüsranla karşılaştı. Yazılı sınavdan yüksek puan alan ve sözlü sınavlarının da iyi geçtiğini belirten adaylar kendilerine haksız bir şekilde düşük puan verildiğini iddia etti.

“MÜLAKATLARIN ADİL BİR ŞEKİLDE YAPILMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Mülakatlarda haksızlığa uğradığını belirten kadın adaylardan ismini vermek istemeyen bir kişi, “Çocuğumu ihmal ederek maddi imkansızlıklar içinde bir yıl emek verdik. Diyanet İşleri Başkanlığının mülakatına hazırlandım. Çocuğuma ayıracağım zamanımı ders çalışmaya verdim.  Ankara’da 1’inci komisyonda sözlü mülakata girdim. Mülakattan 70 puan aldım. Ancak mülakata 2’inci komisyondan girenlerin neredeyse tamamı daha yüksek puan almış. Benim girdiğim komisyon ise puanları daha düşük vermiş. Birlikte çalıştığımız ve bazı konularda benim ona yardımcı olduğum bir arkadaşım ise Samsun'da mülakata girdi ve 92 aldı. Mülakatların adil bir şekilde yapılmadığını düşünüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuyu araştırmasını ve hakkaniyet çerçevesinde karar vermesini bekliyorum” dedi.

“KOMİSYONLAR ARASINDA PUAN FARKI ÇOK YÜKSEK”

Erciyes üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu bir başka aday ise, “Ben sözlü mülakata ikinci defa giriyorum. Bu yıl Şanlıurfa 1’inci komisyondaki hocalarımız sınavlarımız iyi geçmesine rağmen beklentilerin çok altında puanlar verdiler. Diğer illerdeki komisyon üyelerin farklı değerlendirmeler yaparak yüksek puanlar verdiğini gördük. Bu da bizim geride kalmamıza neden oldu. Ben yedek 300’üncü sıradayım. Sözlü mülakatın adayları mağdur ettiğini düşünüyorum. Daha adil bir sistem getirilmeli. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konuda adım atmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“DOKTORA ÖĞRENCİSİNE 60 PUAN VERİLMİŞ”

Mülakatların adil bir şekilde yapılmadığını belirten ve İlahiyat alanında doktora yaptığını belirten bir başka aday ise şunları söyledi: “Mülakatımın gayet iyi geçtiğini düşünüyorum. Sonuçlar açıklandığında ise baraj altında bırakılacak şekilde 60 puan verilmiş. Ben mülakatta atanmayı hak ettiğimi düşünüyorum. Konunun araştırılması gerektiğini düşünüyorum.”

“MÜLAKAT SONUÇLARININ İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUM”

Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da mülakata giren adayların puanlarının düşük verildiğini iddia eden bir diğer ismini vermek istemeyen aday ise,  “Ben medreselerde eğitim gördüm. 5 yıl boyunca fahri hocalık yaptım. İlahiyat lisans mezunuyum. Sözlü sınavımın iyi geçtiğini düşünüyordum ve 80 puan bekliyordum. Ancak sonuçlar açıklandığında 54 puan aldığımı gördüm. Üstelik sadece ben değil 10 yıllık fahri hoca arkadaşım da 35 aldı. Bizim gözlemlerimize göre belli yerlerde ve belli komisyonlarda adaylara daha yüksek puanlar verilmiş” şeklinde konuştu. Yine başka bir aday ise  “Geçen yıl girdiğim mülakattan 70 puan, bu yıl ise 58 aldım. Ben geçen bir yılda hem bilgilerimi arttırdım hem Kur’an-ı Kerim okumamı geliştirdim. Bu puanla birlikte kendimi çok kötü hissettim. Mülakat sonuçlarının iptal edilmesini ve daha adil bir sistemin getirilmesini istiyorum” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir