• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Süresiz Nafaka Mağdurları 'ADALET NÖBETİ' BAŞLATIYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Yıllardır seslerini duyurmak için mücadele verdiklerini belirten Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, “Bize verilen sözlerin hiç biri tutulmadı. Son olarak ‘insan hakları Eylem Planı’nda da bize yer verilmedi.” dedi. Ergincan, AK Parti Genel Merkezi önünde çadır kurup ‘Adalet Nöbeti’ başlatacaklarını duyurdu.

“MAĞDURLAR YENİDEN YUVA KURAMAYACAK DURUMA GELDİ”

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, “4 yıldır sürdürdüğümüz mücadelemizde, Cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planında ‘Süresiz nafakaya çözüm getirilecek.’ sözü ve Kızılcahamam kampında, 2. yargı paketinde ‘Süresiz nafaka ve çocuk haczi adaletsizliğini bitiriyoruz.’ sözü yerine gelmedi. Sabırlar tükendi ve güven bitti. Süresiz nafaka ile mağdurlar yeniden yuva kuramayacak duruma ve yuva kuranların yuvaları ise dağılma noktasına geldi. Boşanmalar ticarete döndü; Nafaka, tazminat ve altınlar gelir kapısı oldu. Çocuklar boşanmanın kozu olarak babalarına gösterilmedi. Evlatlar Babalarına hasret bırakıldı. Evlatlarını görme hasretiyle yanan babalarsa bir malmış gibi para vererek haciz ile yavrularını görmek zorunda kaldı.” dedi.

“ERKEĞİN YAŞADIĞI ADALETSİZLİKLERE DEĞİNİLMEDİ”

Son umutlarının ‘İnsan Hakları Eylem Planı’ olduğunu belirten Ergincan, “İşsiz kalan boşanmış eş, nafakasını ödeyemediği için 3 aylık tazyik hapsine atıldı. Çocuklar, babalarını görmek için haciz memuru ve polisler eşliğinde feryat figan ağladılar. Milletin temsilcisi vekillerse bu feryada sessiz kaldılar. Son umudumuz ise  "İnsan hakları Eylem Planı’ idi. Onda da "Kadına şiddet" dendi. Boşanma sonucunda erkeğin yaşadığı adaletsizliklere değinilmedi. Süresiz nafaka, kadına hak olarak verilirken erkeğe ömür boyu zulüm reva görüldü. Çocuğun üstün yararından bahsedildi ama çocukların haciz edilmesi  konusunda tek bir kelam edilmedi. Sanılıyor ki sadece erkekler mağdur oluyor. Oysaki hasta, engelli ya da işsiz olan erkeğin nafakasını ikinci eşler, anneler ve kız kardeşler ödüyor. Bu kadınlar, ne hikmetse göz ardı edilerek kadından sayılmıyor. Söz konusu kadın hakkıysa bu kadınlar kadın değil mi? Bu süreçte gerçekten mağdur olan kadınların haykırışları neden duyulmuyor?” ifadelerini kullandı.

“ADALET SAĞLANANA KADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Ergincan, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Erkeklerin onurlu yaşaması için, süresiz nafakaya adil süre gelmesi için, tazyik hapsinin sonlanması için, çocuk haczinin kaldırılması için, gelecek nesillerimiz için, Ailenin devamı için Ankara'da AK Parti Genel merkezi önünde çadır kurup ‘Adalet Nöbeti’ başlatacağız ve adalet sağlanana kadar hakkımızı arayacağız.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir