• DOLAR 32.285
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2406.641
  • ...
Viranşehir Cami-Der`den Hayırlı Bir Faaliyet Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir`de yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle ilçe halkının teveccühünü kazanan Cami Der hayırlı bir faaliyete daha imza attı. Yaz Kuran Kurslarının açılmasıyla harekete geçen Cami Der, Camilere, Kuran Kurslarına ve ihtiyacı olan vatandaşlara 2 bin adet Elif-Ba dağıttı.


Kur`an öğreniminin önündeki engeller kaldırılsın
Konu ile ilgili bilgi veren Cami-Der Başkanı Mehmet Acet, insanları Kur`an öğrenmeye teşvik etmek amacıyla Elif-Ba dağıtımında bulunduklarını belirterek, "Geçen sene de 4 bin 300 Elif-Ba dağıtımda bulunmuştuk. Ayrıca talep halinde isteyen vatandaşlara ücretsiz Kur`an-ı Kerim temin etmekteyiz. Peygamber efendimiz, "En hayırlınız Kur`an`ı öğrenen ve öğreteninizdir" buyurarak kuran öğrenmenin ve öğretmenin önemini vurgulamıştır. Fakat mesnetsiz gerekçeler ile kuran öğrenmeye engeller çıkartılmaya çalışılmaktadır. Gerek yaş sınırı gerekse de yaz tatiline sığdırılmaya çalışılması öğrenmeye değil, öğrenmemeye zemin hazırlamaktadır" dedi.

Ayrıca bu dönemde bazı kurumların farklı isimler altında çocuklara yönelik bir dizi (gezi kurs, seminer) etkinlik düzenlediğine bununla da Yaz Kuran Kurslarına darbe vurulduğuna dikkat çeken Acet, bu tür etkinliklerin ahlaki yozlaşmayı da beraberinde getirdiğini söyledi.

Kötü huylarını ilacı Kuran ve Kuran`i Ahlaktır
Gençler arasında artan bütün kötü huyların (bunalım, intihar, hırsızlık, uyuşturucu gibi) ilacının kuran ve Kuran`i ahlak olduğunu vurgulayan Acet, "Hayırlılardan olmak için yaz aylarını fırsat bilip Kuran okumaya teşvik etmeli ve yaz kuran kursları dışında evlerimizi bu hizmete açmalıyız. Kuran ile haşır-neşir olmazsak ahlakın tarumar olmasına sadece seyirci kalacağız "diye konuştu.

Cami Der`in Elif-Ba dağıtımından memnuniyetlerini dile getiren cami imamları ve vatandaşlar ise Cami Der`e hayır dualarda bulunarak, bu tür faaliyetlerinin devamı dileğinde bulundular.
Sabri Acet - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir