• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...
Meteoroloji 8 il için turuncu kod verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yer alan bilgilere göre bugün, Artvin, Bitlis, Hakkari, Rize, Siirt, Trabzon, Van ve Şırnak için turuncu kodlu uyarı yapılarak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Sinop çevreleri ile Balıkesir ve Bursa kıyıları, Kastamonu’nun kuzey ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Ardahan çevreleri ile Artvin ve Rize'nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzey, iç ve doğu bölgelerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.

Çığ uyarısı

Serin ve yağışlı hava kütlesinin yurdu terk etmesiyle yurdun doğu kesimlerinde hava sıcaklıklarının ve güneşlenmenin artması beklendiğinden kalın kar örtüsü bulunan yüksek ve dik yamaçlardaki çığ oluşum riskinin artacağı değerlendiriliyor.

Çığ nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Turuncu kod nedir?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir