• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Vaka sayısının arttığı ilde yeni tedbirler getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

En çok vakanın görüldüğü 6 ilden biri olan Tokat'ta İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nca yeni kararlar alındı.

Vali Ozan Balcı, 10 gün süresince düğün ve nikâhların ertelendiğini, spor salonları ve hayvan pazarlarının ise kapatıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın'covid19.saglik.gov.tr' adresinde, Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, 15-21 Şubat'ta Covid-19 vaka sayılarının nüfusa oranla en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 6'da Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun, Rize ve Tokat aldı.

Geçen hafta açıklanan tabloya göre bu hafta vaka sayısında artış olması nedeni ile Tokat, geçen hafta 118,52 ile 8'inci sıradayken, bu hafta 149,20 ile en fazla vakanın görüldüğü iller arasında 6'ncı sıraya yükseldi.

Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda Coronavirus tedbirleri kapsamında Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Emniyet Müdürü Göksal Topaloğlu ile birlikte denetimde bulunan Tokat Valisi Ozan Balcı, incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Vali Balcı, il genelindeki vaka artışının taziyelerden kaynaklandığını belirterek, "Vatandaşlarımızın özellikle hafta sonu yasaklarına dikkat etmelerini istiyoruz. Cenazelerde ve taziyelerde dikkat etmemiz lazım çünkü en çok bu sebepten kaynaklanıyor. Bu konuyla alakalı bir kısım kararlar aldık. 10 gün boyunca hayvan pazarlarını kapatacağız. 10 gün boyunca düğün ve nikâhların yapılmasını istemiyoruz. Bizim Tokat'ta sayımız artmaya başladı. İlk 10'dayız, bunu kabul etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir