• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Gözler 1 Mart'ta!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, megakentin 1 Mart’tan itibaren kısıtlamanın azaltılmasına hazır olduğunu söyledi.

“Süreç olarak şu anda iyi bir pozisyondayız. Hasta sayılarımız minimalize edilmiş durumda, hastanelerde yoğun bakımlarımız ve hasta yoğunluğumuz azalmış durumda. İnşallah böyle devam eder. İstanbul şu anda esasında Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 1 Mart’tan itibaren olacak kısıtlamaların azalmasına hazır. Bu konuda da özellikle öğrencilerimizin, çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına kavuşmasını, esnafımızın işyerini açmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü hazırlığımızı da yapmış durumdayız. İstanbul’da vaka sayıları esasında minimimize edilmiş durumda ama bu minimizasyonun devamı için uyum şart.”

Milliyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İllerimizi, bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre dört gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz” demesinin ardından gözler aylardır kapalı olan lokanta, restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerlerine çevrildi.

Börekçi Yavuz Özgür, “Yeniden açılmayı dört gözle bekliyoruz. Bu süreçte işlerimiz çok düştü. Önceki normalleşme sürecinde zaten tedbirlerimiz almıştık. Yeni normalleşmede neler olacak bilmiyoruz. 45 dakika kuralıyla açılacaksa hiç açılmasın” diye konuştu.

Restoran işletmecileri ne düşünüyor?

Restoran işletmecisi Tolgahan Parçaoğlu ise “Herhangi bir hazırlığımız yok. Umudumuz da yok. 1 Mart dendi ama 1 Mart’tan sonra belli yerlerin açılacağı söylendi.

Biz umutsuzuz çünkü risk kriterlerine göre İstanbul’da ilk etapta bir esneme beklemiyoruz” derken bir başka restoran işletmecisi Menderes Yılmazsu da, “Nasıl açılacağımıza dair belirli bir şey yok. Restoranımız büyük, her türlü önlemi alabiliriz. İşlerimizde yüzde 50 düşüş var. Bir müşteri 45 dakikada oturabilecek olsa da açılmamız biraz olsun işlerimizi düzeltebilir” diye konuştu.

“1 Mart için hazırlıklarımızı yapmaya başladık” diyen restoran işletmecisi Günay Özben da, “Güvenli işletme sertifikası almak için başvurumuzu yaptık. Eylem planımızı hazırladık. Pandeminin başından beri zaten tedbirliydik. Açılırsa işlerimizde hemen bir düzelme beklemiyoruz. Ama artık bir an önce açılmayı bekliyoruz” şeklinde konuştu. Kafe işletmecisi Sadi Çelik ise, “Artık ayakta kalabilmek için açılmamız lazım” diyor.

(MİLLİYET)

Bu haberler de ilginizi çekebilir