• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Kadın hakları konusunda Avrupa`dan alacağımız hiçbir şey yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Gercüş Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Atilla Yaramış, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile alakalı bir basın açıklaması yaptı.
 
Batı`nın dayatmaları karşısında günden güne manen çöküntüye uğrayan toplumumuzun, 8 Mart`ı da bağrından kopmuş bir gün gibi telakki etmekte olduğuna dikkat çeken Yaramış, "Oysa kadına değer vermek için Avrupa`nın dayatmalarına ihtiyacımız yoktur. Bizim medeniyetimizde, kadının yeri, başların tacı olmaktır. Zira `kadının` bizde karşılığı annedir, eştir, kardeştir" dedi.
 
Esas ayıp olanın kadınlara hürmette ve şefkatte olan eksiğimiz olduğuna değinen Yaramış, "Daha dün, Ortaçağ`da, kadının insan olup olmadığını tartışan Avrupa`dan alacağımız hiçbir şey yoktur. Yüce dinimiz, her şeyde olduğu gibi, bu noktada da yeter bize" ifadelerini kullandı.
 
Kadın haklarını özellikle 8 Mart`ta dile getiren bütün oluşum ve kişilere seslenen Yaramış, "İnançları gereği yaşayan kadınlara da kulak verin! Gözleriniz onları da görsün. Onların tercihlerine saygı duymak, mücadelenize leke düşürmez. Aksine sizleri samimi kılar. Başörtüsü sorununu, bir kadın hakkı ihlali olarak görmeyen hiç kimse, samimiyet sınavını da geçmemiş demektir" şeklinde çağrıda bulundu. (Salim Kavak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir