• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Moldova`yla tarımda işbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Tarım Alanında Ekonomik Bilimsel ve Teknik Konularda İşbirliği Anlaşması çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Moldova Cumhuriyeti arasında, \"Türkiye Cumhuriyeti ve Moldova Cumhuriyeti Tarım Yürütme Komitesi I. Dönem Toplantısı\" 06.03.2013 tarihinde Ankara`da gerçekleştirildi. Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol ve Pazarlama ve Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Tudor Robu`nun eş başkanlığında yapılan toplantıda, iki ülke arasında tarımsal işbirliği konuları ele alındı.

Heyetler arası yapılan görüşmede; bitkisel üretim ve bitki koruma, hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı, tarım-sınai sektöründe e-agriculture/e-tarım bilgi teknolojilerinin kullanılması, tarımda sübvansiyon sistemleri, karşılıklı bilgi ve teknoloji değişimleri konularında işbirliği hususunda mutabakata varıldı.

Daha sonra, taraflar üzerinde anlaşmaya varılan işbirliği hususlarının uygulamaya geçirilmesi için her türlü çabayı sarf edeceklerini dile getirerek, Türkiye - Moldova Tarım Yürütme Komitesi 1. Dönem Toplantı Tutanağını imzaladılar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir