• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Paris`te `Kutlu Doğum` hazırlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörleri 2013 "Kutlu Doğum Etkinlikleri" hazırlıklarına başladı. Peygamber Sevdalıları Platformu Paris Koordinatörü Mutlu Kaymakcı, Kutlu Doğum hazırlıkları hakkında İlke Haber Ajansına konuştu.


Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
İsmim Mutlu Kaymakcı, 1976 Çankırı doğumluyum. 2001 yılından bu yana Fransa`dayım, evli ve 2 kız çocuğu babasıyım. Peygamber Sevdalıları Platformu Paris Koordinatörüyüm.


Kutlu Doğum hazırlıklarından bahseder misiniz?
Kutlu Doğum programlarını biz salonlarda yapıyoruz. Bu sene üçüncüsü yapılacak olan Kutlu Doğum programı, her geçen yıl daha bir kaliteli oluyor. Aylar öncesinde salon tutuluyor ve tatlı bir koşuşturmaca başlıyor. Sponsorluk birimi oluşturuyoruz, daha sonra davet için kullanılan afiş ve el ilanlarının düzen ve dizaynı için bir ekip oluşturuyoruz. Salâvat kampanyasının düzen ve takibatını yapan ayrı bir ekibimiz daha oluşturuluyor. İnsanların davet edilmesi, konuşmacı ve diğer derneklerin davet edilmesi için bir ekip oluşturuluyor. Ve program öncesinde salona yakın, tren garlarından halkımızı salona taşımak üzere kardeşlerimiz araçlar tahsis ediyor. Bu alanda koşuşturmaca, Kutlu Doğum günü sabah saat 06.00 itibariyle başlıyor, öğlene kadar sürüyor. Gerçekten kardeşlerimiz, bu noktada büyük bir özveri ile çalışıyorlar. 5 saat içerisinde salonu mükemmel bir düzen ve didizayne sokuyorlarki, gelen misafirlerimiz bundan en üst seviyede istifade etsinler.


Salâvat kampanyasına değindiniz, bu konuyu biraz açabilir misiniz?
Allah-u Teâlâ (C.C) şöyle buyuruyor: Şüphesiz Allah ve Melekleri Peygambere salât ederler. Ey iman edenler! Sizde ona salât ediniz! Bu kampanyanın yapılmasındaki amaç ve gaye, Rasulullah (S.A.V)`ın sevgisinin öncelikle dillere yerleşmesi ve dillerden de bu sevgi ve aşkın tohumlarının kalplere serpilmesidir. Bu amaçla bizde, 2012 yılında, önce kendi kardeşlerimiz arasında ve daha sonra etrafımızdaki tüm insanlara bunu ulaştırmak için bir kampanya başlattık. Geçen sene, 21 milyon 824 bin salavat, yüz binlerce ihlas, felak ve nas suresi, 5000 üzerinde yasin ve 89 dokuz hatim, Rasulullah (S.A.V)`ın ruhuna okunmuş. İnşallah bu sene hedefimizde, 50 milyon salâvata ulaşmak var. Rabbel âlemin müsaade ederse ve berektini görürsek inşallah.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Son olarak söyleyeceğim sözler aslında bir kaç kelimeye sığamaz, ama bir kaç cümleyeyle ifade etmeye gayret edeyim inşallah.

Öncelikle bu programların yapılmasındaki noktaya değinmek istiyorum ki, amacımız Rasulullah (S.A.V)`ın sevgisinin, aşkının, az önce de kısmen değindiğimiz gibi, o aşk ve sevginin tohumlarının insanların kalplerine atılması ve bu tohumların zamanla yeşerip boy boy filizler vermesidir. Bu programın amacı budur. Yani Rasulullah`ın (S.A.V) anlaşılması ve bu sevginin gönüllere, kalplere yerleşmesidir. Rasulullah`ın (S.A.V) aşkı elhamdulillah, kendi memleketimizden, coğrafyamızdan örnekler vermeye başlarsak, memlekette Rasulullah`ın (S.A.V) aşk ve sevgisini kendi yüreklerinde diri tutup, başka gönüllere aktarılmasıyla, bugün elhamdulillah bu tohumlar Avrupa`nın peyderpey bütün memleketlerine serpilmiş� Bizim gayemizde, kalbimize serpilen bu tohumları, bu güzellikleri başka kardeşlerle paylaşmak ve bu tohumları onların kalbine ekmek. (Enes Suiçer-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir