• DOLAR 32.581
  • EURO 34.914
  • ALTIN 2428.574
  • ...
Rusya`nın Cami Hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
RUSYA- Moskova Belediye Başkanı Serguei Sobianine tarafından yapılan Cami karşıtı açıklama, Rusya`nın İslami kimliğe yönelik beslediği derin düşmanlığı açıkça ortaya koyuyor.

Moskova sokaklarında ibadet etmek zorunda kalan Müslümanların yaşadığı Camii sıkıntısı gittikçe büyürken, Moskova Belediye Başkanı Serguei Sobianine`den gelen bir açıklama, Rus Faşizminin İslam`la savaşının sürdüğünü göstermesi açısında oldukça ibretlik.

Faşist Rus Başkan, sokaklarda Namaz kılanların kendilerini Rusya vatandaşı değil, yabancı olarak gördüğünü söyleyerek, "Onlar kendilerini yabancı olarak gördükleri için, yabancı dil konuşan ve değişik bir kültüre sahip insanlar olarak değer veriliyorlar" şeklinde tektipçi ifadeler kullandı.

Sobianine açıklamasının devamında, Müslümanlara, futbol sahalarında veya açık alanlarda namaz kılmaya devam etmeleri tavsiyesinde bulunarak iyice küstahlaşmaktan geri durmadı.

Belediye Başkanının bu sözleri Müslümanlar arasında öfkeye yol açarken, kınamalar art arda gelmeye başladı.

Rusya Müftüler Konseyi Eş-Başkanı Achirov Nafigullah, Başkent`te yeni Camii yapım izni almak için Devlet Başkanı Vladimir Putin`e başvuruda bulunmayı planlıyor.

Rusya`da Cami yapımı projelerine karşı Belediye başkanlarının iptal kararlarına daha sık başvuracakları düşünülüyor.

Hatırlanacağı üzere Aralık 2012`de, 6 yeni Camii yapımı projesi etrafında hararetli tartışmalar yaşanmıştı.

Rus hükümeti bu projeyi kabul ettiği halde Milliyetçiler şiddetle karşı çıkmışlardı.

Uzmanların sayımlarına göre 2050 yılına kadar Müslümanların, Rusya nüfusunun neredeyse yarısını oluşturması beklenirken, Müslümanların uygun ibadet yerleri oluşturma mücadelesi sürüyor.

Sayıları 2 milyona varan Müslümanlar için Moskova`da sadece 4 cami bulunmakta.

Rusya`da Müslümanlar, karlı havada veya dondurucu soğukta bile sık sık sokak ve caddelerde namaz kılmak zorunda kalıyorlar.

Bugün İslam, Rusya`da Ortodoksluk inancından sonra ikinci büyük din olarak kabul ediliyor. (Enes Suiçer - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir