• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:

 

BATMAN BASIN.COM: Batman`da etkinlik takvimi açıklandı

 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü ile Hak ve Özgürlükler Platformu Dünya Mustazaflar Haftası ve Kutlu Doğum Haftası etkinlik takvimini açıkladı.

 

MEB`in yönetici ataması 28 şubat`ı aratmadı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni yayımlanan Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine tepki gösteren Özgür Eğitim-Sen Batman Şubesi, Bakanlığın yayımladığı yönetmeliğin 28 Şubat darbesini aratmadığını ileri sürerek, yönetmeliğin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

 

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: MÜSİAD`dan Müezzinoğlu`na sağlık raporu

 

MÜSİAD Batman şubesi, \"İlin Sağlık Sorunları ve Öneriler\" konulu bir sağlık raporu hazırlayarak Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu`na sunacak.

 

Köylülerden Suriyelilere yardım

Batman merkeze bağlı Binatlı (Bleyder) köyü sakinleri, kısa bir süre önce STK`ların başlattığı Suriyelilere yardım kampanyasına destek vererek 50 çuval un yardımında bulundu.

 

BATMAN MEDYA GAZETESİ: 11 yaşında, intihara kalkıştı

 

Suriye uyruklu 11 yaşındaki kız çocuğu, koruma altında olduğu 6. Kattaki dairenin penceresine çıkarak atlamak istedi.

 

`Canımızı veririz, topraklarımızı vermeyiz`

Önceki gün valiyle görüşmek için traktörlerle şehre inen ve arazilerinin zorla ellerinden alınmak istendiğini iddia eden köylüler, bu kez keşif için giden ekibi köye sokmadılar.

 

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: 1 ayda 6 bin 616 kişi işsiz kaldı

 

Aralarında Batman İlinin de bulunduğu kalkınmada öncelikli iller`de, 7 yıldır %50 indirimli olan SSK Primleri, geçtiğimiz yılbaşından itibaren indirimde kaldırılmıştı.

 

Madde bağımlılığı toplantısı yapıldı

Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu Başkanlığında toplanan İl Madde Bağımlılığı İle Mücadele Koordinasyon Kurulu 7. toplantısını yaptı.

 

BATMAN UMUT GAZETESİ: Zihinsel engelli kadına silah ruhsatı verildi

 

Batman`da görme engelli vatandaş, zihinsel engelli eşine silah ruhsatı verildiğini iddia ederek, ruhsatı verenlere dava açılmasını istediğini söyledi. Batman`da görme engelli bir vatandaş, yüzde 70 zihinsel engeli raporlu eşine silah ruhsatı verildiğini iddia ederek sorumlular hakkında soruşturma açılmasını istedi.

 

Maaşını kapkaççılara kaptırdı

Batman`da genç bir bayan kapkaççıların kurbanı oldu. Batman`da 26 yaşındaki Deniz E, yürüyerek eve giderken, kimliği belirsiz bir kişi sol omzunda takılı olan çantasını zorla alıp kaçtı.

 

BATMAN PUSULA GAZETESİ: Vergi haftasında kan bağışı

Vergi Haftası münasebetiyle Kızılay Kan Merkezi, Batman Vergi Dairesindeki çalışanlarından kan bağışı aldı.

 

Muhasebeciler haftası kutlandı

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan \"Dünya Muhasebeciler Haftası\" Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası başkanlığında yapılan etkinlikle kutlandı.

 

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: Engelli kadına silah ruhsatı verildi

 

Batman da görme engelli vatandaş, zihinsel engelli eşine silah ruhsatı verildiğini iddia ederek, ruhsatı verenlere dava açılmasını istediğini söyledi.

 

Köylüler: Toprağımızı vermeyiz

Batman da 60 yıldır kullandıkları arazilerin tapulaştırılarak ellerinden alınmasına tepki gösteren köylüler keşif için gelen görevlileri köye sokmadı. Köylüler, canları pahasına arazilerini kimseye vermeyeceklerini söylediler.

 

BATMAN DURUŞ GAZETESİ: MÜSİAD`dan bakana sağlık raporu

 

MÜSİAD Batman şubesi, \"İlin Sağlık Sorunları ve Öneriler\" konulu bir sağlık raporu hazırlayarak Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu`na sunacak.

 

Özgür Eğitim-Sen MEB`in yönetici atamasına tepkili

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni yayımlanan Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine tepki gösteren Özgür Eğitim-Sen Batman Şubesi, Bakanlığın yayımladığı yönetmeliğin 28 Şubat darbesini aratmadığını ileri sürerek, yönetmeliğin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

 

BATMAN POSTASI GAZETESİ: Defterdar Koca `tapular mahkeme kararıyla tescil edildi`

 

Zorköy ve Yeniköy köyleri ile Soğuksu mezrasında bulunan bir kısım araziler ile ilgili açıklama yapan Batman Defterdar`ı Hasan Koca ,bahse konu taşınmazların bazı kişiler adına gizlice tapu edildiğinin gerçeği yansıtmadığını, taşınmazların yapılan yargılama ile tapulandırıldığını açıkladı.

 

BATMAN GAZETESİ: Köylüler, arazide keşif yaptırmadı

 

Topraklarının birileri tarafından tapulandırıldığını öğrendikten sonra seslerini duyurmak için traktörlerle Valiliğe gitmek isteyen Zorköy köylüleri, mücadelelerini sürdürüyor. Dün Sabah saatlerinde askeri birlikle köye giden yetkililer, arazilerde keşif yapmak istedi. Köy girişinde toplanan köylüler, keşfe gelen yetkililere tepki göstererek, köyden çıkmalarını sağladı.

 

Suriyeliler için seferberlik başlatıldı

STK, siyasi parti ve Belediye yetkililerinin de aralarında yer aldığı Suriye Halkları ile yardımlaşma ve dayanışma girişiminin yardım kampanyası tüm hızıyla sürüyor.

 

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: Atamalara balans ayarı var

 

Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında Milli Eğitim`in yöneticisi atamalarına `balans` ayarı yaptığını söyledi.

 

BATMAN MÜCADELE GAZETESİ: 24. vergi haftasında kan bağışı

 

24.VERGİ Haftası münasebetiyle Kızılay Kan Merkezi, Batman Vergi Dairesi`ndeki çalışanlardan kan bağışı aldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir