• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Bin Ladin`in Damadına Operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA`nın verdiği bilgi üzerine Ankara`da 5 yıldızlı bir otelde yakalanan El-Kaide lideri Usame Bin Ladin`in damadı Suleyman Abu Ghaiht `sessiz` bir operasyonla Kuveyt`e sınırdışı edildi.

ABD`nin 11 Eylül saldırıları nedeniyle "Kırmızı Bülten"le aradığı Suleyman Abu Ghaiht`in 1 Mart`ta Ürdün üzerinden memleketi Kuveyt`e sınırdışı edildiği ortaya çıktı. ABD İnterpolü, Ghaiht`in iadesini istemişti.

13 Ocak`ta MİT ve polisin Ankara`da ortaklaşa düzenlediği operasyonda yakalanan El-Kaide`nin sözcüsü Ghaiht, 1 Mart`a kadar Terörle Mücadele Şubesi`nde gözaltında tutuldu. Sahte S.Arabistan pasaportu ile yakalanan Ghaiht, "Beni ABD`ye iade etmeyin. Aksi halde El-Kaide`nin hedefi olursunuz" demişti.

EŞİ VE OĞLU DA YANINDAYMIŞ

Sınırdışı edilen Ghaiht`in gözaltına alınmasıyla ilgili operasyonda yeni ayrıntılar gündeme geldi. İran Gizli Servisi ajanı tarafından Hakkari üzerinden yasadışı yollarla Türkiye`ye sokulan Ghaiht`in Ankara`ya geldiğinde yanında karısı Fatime ile oğlu Abdullah`ın da olduğu belirtildi.

MİT ve polis istihbaratı, Çankaya`da 5 yıldızlı bir otele yerleşen Suleyman Abu Ghaiht, karısı ve oğlunu takibe aldı. Karısı ve oğluyla ilgili uluslar arası bir arama kararı ve karıştıkları suç olmadığı için onlara dokunulmadı. Ghaiht`in yakalanmasından bir gün önce karısı Fatime ile oğlu Abdullah Esenboğa Havalimanı`ndan S.Arabistan`a uçtu. Polis, S.Arabistan pasaportu taşıyan karısı ve oğlunun Türkiye`den ayrılmasına engel olmadı.

İran Gizli Servisi SAVAMA ajanı tarafından Türkiye`ye sokulan Suleyman Abu Ghaiht`in sahte S.Arabistan pasaportu ile Ankara`daki bir AB üyesi Büyükelçiliği`nden "vize" alıp ailesiyle birlikte Avrupa`ya kaçmayı planladığı ortaya çıktı. Ankara`ya gelişinden bir gün sonra yakalanan Ghaiht bu yüzden vize planını hayata geçiremedi.

`11 EYLÜL`Ü CIA`YA SORUN`

Ankara Emniyeti`nde sahte pasaport kullanmaktan hnakkında adli işlem yapılan Ghaitht, sınırdışı edilmek üzere serbest bırakıldı. Ghaiht sorgusunda ABD`de 11 Eylül 2001`de yolcu uçaklarıyla gerçekleştirilen intihar eylemleri hakkında çok "çarpıcı" bilgiler verdi. Ghaiht`in "İntihar eylemlerini CIA`ya sorun" diye değişik imalarda bulundu.

Kuveyt`in vatandaşlıktan çıkarttığı Ghaiht, İran`da tutuldukları askeri kamp konusunda şunları söyledi: "İntihar eylemlerinden sonra İran Gizli Servisi beni ve aileme İran`a götürdü. 11 yıl İran`da askeri bir kampta kaldık. Eşim ve oğlum dışında bu kampta El-Kaide mensubu 10-15 aile daha bulunuyordu. İran Gizli Servisi`nin kontrolünde bu kampta yaşadık ve faaliyetlerimizi sürdürdük."

KUVEYT İKNA EDİLDİ

Türkiye, Suleyman Abu Ghaiht`i önce vatanı Kuveyt`e sınırdışı etmek istedi. Kuveyt yönetimi vatandaşlıktan çıkarttığı Ghaiht`i almak istemedi. Devreye Dışişleri Bakanlığı girdi. Kuveyt Kralı Ghaiht`in sınırdışı edilmesi konusunda ikna edilince "gizli" operasyon için düzenlendi. Polis, Ghaiht`i 1 Mart günü THY`ye ait bir uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı`ndan Kuveyt`e gönderdi.

Kaynak: Bugün

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir