• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Trump hala partideki gücünü koruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gallup’un geçen ay yaptığı ankete göre kendilerini Cumhuriyetçi olarak niteleyenlerin yüzde 82’si Trump’a destek veriyor.

Tarih kitapları Temsilciler Meclisi’nde 10, Senato’da da 7 Cumhuriyetçi’nin Trump’ı suçlu bulduğunu yazacaklar. Çünkü ilk defa bir Başkan’ın partisinden bu kadar fazla üye görevden alınması yönünde oy kullandı.

Ancak Trump’ın parti üzerindeki etkisi hala güçlü gibi görünüyor.

Son dönemde Monmouth Üniversitesi’nin anketine göre de Cumhuriyetçiler’in yüzde 72’si Trump’ın seçimlere hile karıştığı yönündeki  iddiasına inanıyor.

Senato’daki yargılamada Trump’ın ‘suçlu’ olduğunu belirten 7 senatörden sadece biri gelecek 4 yılda yeniden seçim yarışına girecek. Siyasi geleceği olduğunu düşünen Cumhuriyetçiler’den çok azı Trump’la karşı karşıya gelmek istiyor.

Trump da gelecekle ilgili planlarını gizlemiyor. Donald Trump Senato’daki yargılamada aklanmasının ardından yazılı bir mesaj yayınladı ve yakında yeniden kamuoyunda olacağının mesajını verdi.

Trump mesajında, “sizlerle paylaşacaklarım çok ve inanılmaz yolculuğumuza devam etmeyi dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir