• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
`MEB`in Yönetici Ataması 28 Şubat`ı Aratmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Özgür Eğitim-Sen Batman Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni yayımlanan Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğiyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasına Özgür Eğitim-Sen Batman Şubesi Başkanı ve üyeleri katıldı. Basın açıklamasını Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer okudu.
 
28 Şubat 2013`te çıkarılan yeni Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 28 Şubat darbesine adeta uygun olarak çıkarıldığına dikkat çeken Sevinçer, "Yeni yönetici atama yönetmeliği adeta günün anlamına uygun olarak eğitimde yönetici atmalarında ortaya çıkartacağı sonuçlar itibarı ile maalesef eğitime darbe niteliği taşımaktadır. MEB bu yönetmelikle onarılması zor büyük bir hak gaspına ve hukuksuz, ölçüsüz, torpil atamalarına geniş bir kapı aralamıştır. Özgür eğitim sen olarak yönetmeliği incelediğimizde sanki bu yönetmeliği uzun bir süredir hazırlamaya çalışanlar acelece hazırlanmış görünse de bunun aslında çok uzun zamandır hazırlıkların yapıldığı görülmektedir" dedi.

MEB tarafından çıkarılan yönetmeliğin eğitim camiasını etkileyeceğini vurgulayan Sevinçer, açıklamasına şöyle devam etti: "Ancak bunca zamandır üzerinde çalışılan ve eğitim camiamızın çoğunu doğrudan etkileyecek böyle bir önemli çalışmanın beklentileri karşılama bir yana liyakat ve kariyerin esasını teşkil eden sınav. Hizmet yılı vb. ölçütleri tamamen anlamsızlaştıran ve tamamen sübjektif olan mülakat esasına dayandığı görülmektedir. Bu durum yöneticilerle ilgili temel ölçüleri netleştirmek yerine maalesef tam tersi tüm ölçüleri belirsizleştirmiştir. MEB, 1,5 yıl bekledikten sonra, rektör atama modelinin aynen kopya ederek uygulanması mümkün olmayan adaletten yoksun yeni bir yönetici atama sistemi getirmiştir."

MEB`in çıkardığı yönetmeliği derhal geri çekmesi gerektiğini savunan Sevinçer, "Derhal bu yönetici atama yönetmeliği geri çekilmeli, tüm sendikalar ve eğitim uzmanlarının ortak aklıyla belirttiğimiz maddeye göre yeni adil ve objektif bir yönetici atama yönetmeliği oluşturulmalıdır. Batman Özgür Eğitim-Sen olarak Bakanlığın 1,5 yılda hazırladığı yönetmeliği biz tüm eğitim çalışanları ve sendikaların kabul edebileceği şekilde 10 günde hazırlayıp Bakanlığa sunabileceğimizi ifade ediyoruz" dedi.
(M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir