• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Irak Sınır Muhafızları’ndan Gare operasyonu ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbil  

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisinde bulunan Gare bölgesinde PKK'ye yönelik operasyon başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, saat 02.55’ten itibaren başlatılan operasyonun devam ettiği belirtildi.

PKK’ye yakın medya organları ise, helikopterlerin Gare bölgesine asker indirdiğini ve bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını yazdı.

“Kara operasyonu olmadı”

Rûdaw TV’de Hêvîdar Zana’nın sunduğu 15:00 bültenine katılan Irak Sınır Muhafızları 1’inci Birliği Komutanı Tuğgeneral Diler Ferzende Zebari, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gare’de bugün sabah erken saatlerinde hava saldırısı gerkeçleştirildiğini belirten Zebari, “Hava operasyonu oldu, karadan herhangi bir operasyon sözkonusu değil. Operasyonun yapıldığı bölge Gare Dağı, Irak Kürdistan Bölgesi toprakları içerisine düşüyor, sınır bölgesi değil” dedi.

“Sivil halk zarar görüyor”

Zebari, “Bombardımanlar aralıklarla sürüyor ancak bu da yeni bir durum değil. Duhok sınırında askeri operasyon ve çatışmalar uzun zamandır devam ediyor. Bu operasyonlardan muzdarip olduğumuzu ve bölge halkının bu nedenle büyük zarara uğradığını söylemiştik” diye konuştu.

“Operasyon hakkında daha önce bilgilendirildiniz mi?” sorusuna Tuğgeneral Zebari, “Operasyon hakkında bize herhangi bir taraftan bilgilendirme yapılmadı, bu konuda herhangi bir koordinasyon yok” şeklinde yanıt verdi.  

“Kayıplar hakkında bilgimiz yok”

Bombardıman nedeniyle sivil kayıp olup olmadığı sorusunu ise Zebari, “Edindiğimiz bilgilere göre bombalanan bölgeler Gare Dağı çevresinde PKK’lilerin konumlandığı bölgelerdir. Bombalanan bölgelerdeki köyler zaten boşaltılmış durumda. Şu ana kadar herhangi bir sivil kayıp yaşandığı yönünde haber alamadık. PKK’nin kayıpları hakkında ise herhangi bir bilgimiz yok” sözleriyle yanıtladı.

Bombardımanın yaşandığı bölgenin yakınların bulunan Çemanke ve Dinarte’de Peşmerge güçleri bulunduğunu belirten Tuğgeneral Diler Ferzende Zebari, bombardımanlar nedeniyle sivil insanların mağdur olduklarını yineledi.

“Bölgedeki köyler boş”

Gare Dağı bölgesindeki son gelişmeleri aktaran Rûdaw muhabiri Eyüp Nasri de, bölgedeki güvenlik kaynaklarından herhangi bir çatışma yaşandığına yönelik bilgi alamadıklarını söyledi.

Muhabirimiz, bombalanan bölgede bulunan 17 köyün daha önce bombardımanlar nedeniyle boşaltıldığını aktardı.

Kaynak; Rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir