• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
KDP’den KCK’ye flaş yanıt: Artık vazgeçin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbil 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, KCK’nin “Gare’ye operasyon KDP’nin onayı olmadan mümkün değil” şeklindeki açıklamasına yanıt verdi.

KDP’nin resmi haber sitesi KDP.Info’da yayımlanan açıklamaya göre, Muhammed, “KCK bir kez daha, PKK ile Türk ordusu arasındaki savaşa diar yaptığı bir açıklamada KDP’ye yönelik asılsız sözler sarfederek iddialarda bulunmuş. Bu asılsız söz ve iddiaları reddettiğimiz gibi KDP’nin iki taraf arasındaki çelişki ve çekişmelerle hiçbir alakası yokur” dedi.

Mahmud Muhammed, şunları kaydetti:

“Gerçek olan şu ki, Türkiye ordusu eliyle savaşı Kürdistan Bölgesi toprakları içerisine çeken, kaos, kargaşa ve istikrarsızlığa neden olan PKK’nin kendisidir. PKK Türkiye toprakları içerisinde savaşmıyor, sürekli kaçıp başkalarını da peşinden çekiyorsa bunda KDP’nin suçu nedir?

Tekrar vurguluyorum; KDP’nin bu savaşla bir ilişkisi yoktur ve savaşıp savaşmamak konusunda PKK’nin önünde durmamıştır. Savaşamıyor ve sürekli kaçıyorsa bunda KDP’nin suçu yoktur. Dolayısıyla bu temelsiz iddialarından artık vazgeçsinler. Kendileri de çok iyi biliyor ki KDP gerçekten bu savaşa bulaşmış olsaydı PKK’nin durumu çok daha kötü olurdu.”

KDP Sözcüsü açıklamasının sonunda, “Bizce bu en iyi çözüm PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin yakasından düşmesi, bir daha da istikrarsızlık ve vatandaşlarımızın hayatının alt üst olmasına sebep olmamasıdır” ifadelerini kullandı.   

KCK’den açıklama

KCK Yürütme Konseyi, TSK’nın Gare bölgesine yönelik operasyonuna ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kısa süre önce Bağdat ve Erbil’e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bu operasyonun başladığını belirtti.

Açıklamada, Gare’nin Türkiye sınırlarından uzak olduğuna dikkat çekilerek, “Gare alanına hava saldırıları zaman zaman olmaktaydı. İlk defa asker göndererek karadan işgal etme harekatına girişmiştir. Kuşkusuz karadan bir işgal harekatının gerçekleşmesi KDP’nin izni, onayı ya da desteği olmadan mümkün değildir” iddiasına yer verildi

Kaynak; rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir