• DOLAR 32.134
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2407.159
  • ...
İnsan Beyninin Gizemi Çözülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
"Human Connectome" adı verilen ve 5 yıl süren projeye Avrupa ve ABD`deki 10 merkezden bilimadamları katıldı. 1200 sağlıklı kişinin verileri toplanarak katılımcıların beyni gelişmiş sistemler sayesinde görüntülendi.

Araştırmaya imza atanlardan David Van Essen, ilk olarak 68 katılımcının beyin görüntülerinin yayınlandığını belirterek, 3 ayda bir düzenli olarak yayınlanacak görüntülerle proje sayesinde, bilim camiasının ``beklemeden``, kişilerin davranışları ve ``beyin devreleri`` arasındaki bağlantıyı incelemeye başlayabileceğini vurguladı.

Essen, araştırma sonuçlarının, ruhsal hastalıkların kaynağı ve beyindeki değişimlerin inceleneceği başka araştırmalara da temel oluşturacağına dikkati çekti.

Katılımcılara farklı işler yaptırılırken beyinleri 2 teknik kullanılarak görüntülendi.

İlk tekniğin, sinir hücrelerinin bulunduğu, duyu organları ve beynin başka bölgelerinden gelen bilgiyi ``işleyen`` gri bölgedeki hareketlerin ortaya çıkmasını sağladığı belirtildi.

İkinci olarak myelin kılıfıyla çevrili sinir hücreleri liflerinin bulunduğu beyindeki beyaz bölgeyi kaplayan anatomik ``devreler`` gözler önüne serildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir