• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
 Hükümetin `Süt Bankası` İnadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müezzinoğlu, bütün tereddütleri gidererek süt bankasını kuracaklarını söyledi.

Star Gazetesi`nde yer alan habere göre anne Sütü Bankası konusunda duyarlılıkları dikkate aldıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu "Faydadan vazgeçmeden, tedbirleri de asla ihmal etmeden bebek ölüm oranını düşüreceğiz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, ilahiyatçıların uyarılarını da dikkate aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Biz, fayda ve kayıt konusunu merkeze alarak bu sistemi kuracağız. Faydadan vazgeçmeyeceğiz, tedbirleri de asla ihmal etmeyeceğiz. Bebekleri yaşatabilmek için elimizdeki en önemli ürün anne sütü. Bebek ölüm hızını daha da düşürebilmek için her türlü önlemi almaya çalışıyoruz. 2002`de bebek ölüm hızı binde 31`lerdeyken 2011 itibariyle binde 7`lere indi. Ama halen gelişmiş ülke standartlarını yakalayamadık. Bu nedenle sisteme önem veriyoruz. Dini bakımdan bir bebek birden fazla anneden de süt alabilir, ama ilk etapta bir bebeğin bir süt annesi olacak. 5-10 yıllık uygulamadan sonra bu belki düşünülebilir. Donörün de alıcının da kimlikleri kayıt altına alınacak; her iki ailenin nüfus kütüğüne bu bilgi gönderilecek. Bir ailenin bir süt bebeği olacak, yani bir bebeğin bir süt annesi olacak. Bağışçı annenin bebeği ile sütü alan bebek aynı cinsten olacak. Ayrıca aileler 5 yıldan sonra ve her 5 yılda bir en az 5 defa bilgilendirilecek."

FIKIH AKADEMİSİ FETVA VERMEMİŞTİ

Bugünkü adı İslam İşbirliği Teşkilatı olan İslam Konferansı Örgütü`ne bağlı İslam Fıkıh Akademisi, 1985 yılında yayımladığı kararda süt bankasının caiz olmayacağını açıklamıştı. Günümüzde hiçbir İslam alimi, süt bankası uygulamasına sıcak bakmıyor.

Milli Gazete`de bugün yayımlanan haberde tüm hassasiyetlere rağmen kayıtların sağlam tutulamayacağı belirtilerek "Yanlış nüfus kayıtları neticesinde genç kızlar askere çağrılmıyor mu? Hayatında İstanbul`u görmemiş sürücüler traktörüyle Boğaz Köprüsü`nden geçmiş gibi ceza yemiyorlar mı?" soruları soruldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir