• DOLAR 32.368
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2395.115
  • ...
Ağıt Yak Yürekler Yakan, Merhametler Celbeden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dön koca ulvi sevdana, kanat çırp Rab`bine dualarınla. Arın günahlarından nasuh tövbelerle, uzun secdelerde, Göz yaşların pınar olsun bengisu misali, Arındırsın bedenini manevi kirlerinden. Ab-ı hayat olsun sana, bedenin yerde ruhun masivalarda şad olsun...

İffetsiz ve hayasız alçaklıklarına ağla ey gönlüm, Rab`bini unutup yaptıklarınla gazabını üzerine çektiğin Ve nefsinin seni düşürdüğü esfel çukurlarında ağıt yak, yürekler yakan. Merhametler celbeden dua ve münacaatlarla feryat eyle, Gazabından merhametine iltica eyle, Ve ben pişmanım iniltileriyle kendinden geç, geçebilirsen şayet.! Yeter kalk artık ayağa kalk, Nezamana kadar bu evhamların, sızlanmaların dövünmelerin.

Çek restini, ihtiraslarına yenilme, acılara, ızdıraplara saplanma. Yol belki uzar yardım gecikir ancak vaad olunan mutlak gerçekleşir, gevşeme. Allah`ın kanunu, Resulunun sünneti gereği sınanmadasın Gece ile gündüz, kış ile bahar gibidir, bu süreç elbette biter Tasarrufun tek yetkilisi, iradelerin üstündedir mutlak iradesi Aradığın yardım eli sonsuz kudret elindedir, O`na yaklaş gir himayesine Sahip olduğun her nimeti bir nefes say alıp verdiğin gibi Nefsinin hoşlanmadığı bir durumla karşılaşınca Dem-ini vurduğunun dem-i dir anla ve sabret tahammül göster.

Yılma, yanlış yola sapma, isyana tevessül edip mükafatını ziyan etme Rab`bine yakin oldukça, dertler, kederler, ateş sanıp kendini yaktığın kor ateşler ırak olur, sabrınca Günah bataklığındasın, tefekkürle tevekkül et Taktire rıza, kadere imanın ispat zamanıdır dikkat et Hükme boyun bük şekva etme, boşa kürek sallama Feryadu figan edilecek zaman değil, muvafakat et, ferah ve sevinç anlarını bekle Serzeniş ve sızlanmalarla ahiretini zayi etme Hak taktirini halka şikayetten geri dur gazabı celbetme, ağlayıp sızlanma, metin ol, vakarını yitirme.

Gördüğün her güzelliği Rab`binden bil, ilanı aşk et Karşılaştığın her kötülüğü nefsinden bil, başına geleni gizli tut, şikayetle katmerleştirme. Alllah sana bir zarar dokunduracak olsa, O`ndan başka bunu senden kaldıracak yoktur. Ve eğer sana bir hayır isterse, O`nun bol fazlını geri çevirecek de yoktur. Kullarından dilediğine bundan isabet ettirir O bağışlayandır, esirgeyendir(Yunus 107) Rab`bin her derde bir derman vermiştir, Aldanma, aldatma, yolda kalma, yolda bırakma. Arkana bakma, ufkunu karartma, umutlarını ye-ese esir etme. Durma duraklama, vazgeçme ümit kırma, gaflete dalma. İhanet etme, yapılandan kin gütme nefsinle ittifak etme. Haddini bilmeyerek yaptığın hadsizliklerininin, hadini bilme vesilesidir çektiklerin, Hayatı ders, çektiklerini günahlarına kafaret bedeli bil Rab`binin nimeti gelince onu minnet ve şükranla an (Duha 11)



Ağacan PALEVİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir